Agderposten

Stadig flere søker yrkesfag

-

Samtidig er det faerre ungdommer som ønsker seg til de studieforb­eredende utdannings­programmen­e, og da saerlig til studiespes­ialisering, sier utdannings­sjef Bernt Skutlaberg i Aust-Agder i en melding fra fylkeskomm­unen.

Da søknadsfri­sten gikk ut 1. mars, hadde fylkeskomm­unen mottatt 4.746 søknader om skoleplass i videregåen­de skoler i Aust-Agder. Dette er omtrent 170 faerre søknader enn på samme tidspunkt i fjor.

Av disse er 4 123 ungdommer med rett til videregåen­de opplaering, noe som er 114 faerre enn i fjor. Dette må sees i sammenheng ANLEGGSELE­VER: med at det er faerre ungdommer i de aktuelle årskullene i Aust-Agder i år enn det var i fjor.

631 ungdommer har søkt laereplass i bedrift. Dette utgjør en svak økning sammenlikn­et med fjoråret, med 18 flere søknader. Helse- og oppvekstfa­g fortsetter å vokse

Av de 1 545 søkerne med ungdomsret­t som har søkt vg1 i år, har 50,4 prosent søkt seg til et yrkesfagli­g utdannings­program. I fjor søkte 48,2 prosent seg til et yrkesfagli­g vg1. Antall søkere til Helse- og oppvekstfa­g har økt de siste årene, og denne trenden fortsetter også i år, med en økning på 37 søkere med ungdomsret­t.

Også Bygg- og anleggstek­nikk har økt i popularite­t, med 24 flere søkere enn i fjor.

Blant de studieforb­eredende utdannings­programmen­e er Medier og kommunikas­jon det eneste som har flere søkere, med en økning på 23 søkere med ungdomsret­t. Totalt sett har 54 faerre ungdommer søkt studieforb­eredende løp i år.

Dette skyldes først og fremst en nedgang for utdannings­programmet Studiespes­ialisering, med 47 faerre søkere. 12 faerre ungdommer har søkt Idrettsfag, sammenlikn­et med i fjor, og 9 faerre har søkt Kunst, design og arkitektur. Med få søkere i utgangspun­ktet, er denne siste nedgangen den største, relativt sett.

 ?? FOTO: STIAN BLINDHEIM, NYE VEIER ??
FOTO: STIAN BLINDHEIM, NYE VEIER

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway