Agderposten

Sluttet etter 14 år som Ugland-topp

Toppsjefen i JB Ugland Eiendom AS, Bjørn Vedal, har sluttet i Grimstadse­lskapet etter 14 år ved roret.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Vedal ryddet kontoret i teknologip­arken og hadde sin siste arbeidsdag i JB Ugland Eiendom før påske.

Han avviser kategorisk at det ligger noe dramatikk bak avgjørelse­n, og sier dette skjer helt etter eget ønske.

– Dette gjør jeg helt på eget initiativ. Jeg begynte å snakke med Ugland om dette før jul. Sa opp i januar, og nå har jeg sluttet. Jeg trenger noen nye utfordring­er, kommentere­r Vedal.

Vil satse i Oslo

Arendalitt­en rundet nylig 50 år, og begrunner retretten med lysten om å gjøre noe selv og vaere med på eiersiden i prosjekter.

– Det var nå eller aldri. Jeg kunne ikke vente lenger, og valgte derfor å følge drømmene jeg har, sier han.

Vedals drømmer går blant annet i retning Oslo. Uglands eiendomsse­lskap har de siste årene også satset tungt i hovedstade­n, og han har samtidig opparbeide­t seg et stort kontaktnet­t.

– Jeg er i dialog med flere aktører, og skal inn på eiersiden og ta styringen på prosjekter i Oslo. Nå blir det pendling mandag til torsdag og langhelger hjemme på Hisøy, fortsetter han.

Ekssjefen vil foreløpig ikke gå

i detalj om hvilke prosjekter og Oslo-aktører som kan bli aktuelt å gå i kompaniska­p med.

Vedal har vaert med på Uglands suksessrik­e eiendomsre­ise siden 2004. Campus Grimstad, Barbu-utbygginge­n i Arendal og Kanalbyen i Kristiansa­nd. Blant annet. Selskapet er i denne perioden blitt en stor aktør i eiendomsbr­ansjen på Sørlandet.

– Jeg har hatt 14 fantastisk­e år hos Ugland, der jeg har fått lov til å vaere med på unike muligheter og å dra store landsdelsp­rosjekter. Vi har etter hvert jobbet mye inn mot Oslo, og det har gitt meg motivasjon og lyst til å gå inn i større prosjekter og ta mindre eierandele­r, sier Vedal, som inntil videre skal fortsette som styreleder i det delvis Ugland-eide prosjektet Kanalbyen Eiendom AS i Kristiansa­nd. – Men planen er at jeg skal helt ut på sikt, påpeker han.

Tjente raske millioner

Han fikk for øvrig smaken på å gjøre egne investerin­ger da han sammen med Arild Kjempekjen­n, Asle Thorsen, Geir Nilsen, og Helge Nilsen i løpet av åtte uker tjente over 14 millioner kroner på kjøp og salg av Blakstad videregåen­de skole i Froland.

Ifølge Bjørn Vedal pågår det en prosess med å finne hans erstatter, som ennå ikke er avsluttet.

Han sier han går fra toppjobben hos Ugland uten å få med seg noen form for sluttpakke.

 ??  ??
 ??  ?? SLUTTET: Bjørn Vedal (50) har sluttet som administre­rende direktør hos JB Ugland Eiendom. Bildet er tatt ved en annen anledning.
SLUTTET: Bjørn Vedal (50) har sluttet som administre­rende direktør hos JB Ugland Eiendom. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway