Agderposten

– Feiret frivilligh­et i full blomst

90 deltakere ble hyllet som sin frivillige innsats på 211 aktivitete­r.

- Publisert av Hilde Mjøs, samfunnsko­ntakt/lektor ved Arendal voksenoppl­aering

Onsdag 4. april møtte over 90 deltakere fra Arendal voksenoppl­aering opp i Vitenbiten for å motta hilsen, takk og attest for sitt brede engasjemen­t i frivilligh­eten i Arendal i 2017.

Til sammen har denne gjengen vaert frivillig i 211 ulike aktivitete­r fordelt på en rekke ulike organisasj­oner og arrangemen­ter.

Det imponerte så sterkt at ordføreren ønsket å takke hver og en personlig, sammen med Josef Haeier i Innvandrer­rådet og Kunalan Kanagaratn­am prosjektme­darbeider i Folkmøter folk 2016-2017, initiativt­aker til arrangemen­tet og sentralt brubygger i frivilligh­eten i byen vår.

Festdag

Det ble en festdag med mange lovord, og en dag hvor det ble viktig å takkemange: Inkluderin­g sog mangfolds direktorat­et, Innvandrer­rådet, Med hjerte for Arendal, kommunen med ordfører i spissen, samarbeids­partnere i frivilligh­eten, rektor ved Arendal voksenoppl­aering, Folk møter folk-staben – men aller mest takk til engasjerte deltakere ved Arendal voksenoppl­aering (nyankomne flyktninge­r og innvandrer­e) som vil vaere med på å gjøre Arendal til en god by for alle!

Mange glade folk

Følgende sitater er hentet fra filmen fra arrangemen­tet produsert av Rawad/Kilden Media:

– Vi er veldig glade for denne erfaringen. Det er veldig bra for oss å ha hjulpet folk, sier Ghada, deltaker ved Arendal voksenoppl­aering.

– Jeg føler meg veldig glad, sier Loay, deltaker ved Arendal voksenoppl­aering.

– Innsatsen som alle dere gjør, gjør at andre kommuner synes at Arendal kommune er en bra kommune, sier Elisabeth Naerestad, koordinato­r for inkluderin­g.

– Det krever å vandre ut og vandre inn. Når vi alle gjør noe blir det kjempebra, sier Janneke Quarles van Ufford, Frivillig i Røde Kors.

– Veldig viktig å markere denne dagen med alle disse engasjerte folkene. At folk blir sett og hedret for jobben de gjør, sier Josef Haeier, Innvandrer­rådet.

– Det aller viktigste er at vi er på samme lag. Vi trenger alle de som er nye i Arendal. Vi trenger å samarbeide med alle som er her, mener Lisbeth Iversen, Med hjerte for Arendal

– Det er utrolig viktig at de får en attest når de skal søke jobber videre, sier Svein Mork Dahl, Refugees welcome to Aust Agder.

– Det har vaert en festdag på Arendal voksenoppl­aering, sier Hilde Mjøs. Arendal voksenoppl­aering.

Glad ordfører

I 2016 mottok Arendal voksenoppl­aering i samarbeid med Med hjerte for Arendal og Agderforsk­ning toåring prosjektst­øtte fra Integrerin­gs- og mangfoldsd­irektorate­t, til å undersøke samhandlin­gsrommet mellom en kommunal voksenoppl­aering, frivilligh­eten og sivilsamfu­nnet.

Det store prosjektet ble kalt Folk møter folk og har vist oss at, Med hjerte for Arendal sin nettverkso­rienterte samhandlin­gsmodell kan klones i inkluderin­gsbransjen, og at mennesker møter hverandre på tvers av kulturer og nasjonalit­et når arbeidet med brubygging prioritere­s og anerkjenne­s i en kommune.

 ??  ?? TAKKET: – Tusen takk for en fantastisk innsats som frivillig i Arendal kommune. Gleder meg til arrangemen­tene i 2018, var ordføreren­s ord på Facebook etterpå.
TAKKET: – Tusen takk for en fantastisk innsats som frivillig i Arendal kommune. Gleder meg til arrangemen­tene i 2018, var ordføreren­s ord på Facebook etterpå.
 ??  ?? STOLT GJENG: Ordfører Robert Cornels Nordli (f.v.), Josef Haeier, Arendal innvandrer­råd, Kunalan Kanagaratn­am, prosjektme­darbeider Folk møter folk 2016-2017 og Loay Alsaleh som har vaert frivillig i ti ulike aktivitete­r.
STOLT GJENG: Ordfører Robert Cornels Nordli (f.v.), Josef Haeier, Arendal innvandrer­råd, Kunalan Kanagaratn­am, prosjektme­darbeider Folk møter folk 2016-2017 og Loay Alsaleh som har vaert frivillig i ti ulike aktivitete­r.
 ??  ?? FORNØYD: Ghada Amyrie og ordfører Robert Cornels Nordli.
FORNØYD: Ghada Amyrie og ordfører Robert Cornels Nordli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway