Agderposten

– Føler skolen ikke er i stand til å hjelpe barna deres

– Vi ber om hjelp, men føler at ingen ting skjer, sier to fortvilte foreldre som deltok på mandagens foreldremø­te.

-

Av hensyn til barna, vil de ikke stå frem med navn. En av dem er mor til en som har mobbet, og som nå har vaert hjemme fra skolen i halvannen måned på grunn av sykdom. Foreldrene har søkt barnet over til annen skole.

Den andre er far til to barn som er flyttet til en annen skole.

– Jeg har ringt skolen 3–4 dager i uken i tre år for å be om hjelp, uten at noe skjer. Mitt barn har store helseprobl­emer og er blitt truet til å mobbe, for å unngå juling av andre barn, hevder moren.

Barnet hennes har flere diagnoser og foreldrene har bedt om å få tilpasset undervisni­ng, uten at dette så langt har skjedd.

Søkt om flytting

Mor har vaert skeptisk til flytting, men har nå søkt om at barnet hennes får begynne på en annen skole.

Faren til de to barna som er flyttet, peker på at hans barn har krav på å gå en naerskole. Yngstebarn­et flyttet i fjor, den andre i januar i år.

– Vi har advokat som har rådet oss til å gå til sak. Det står fortsatt ved lag, sier faren.

– For det yngste barnet startet problemene allerede i første klasse. Laererne ba om hjelp til å dempe det de mente var uro. Senere viste det seg at uroen var voldelig mobbing, opplyser far.

De to foreldrene mener skolen må erkjenne at de har et stort problem.

– Det gjør de ikke ved å vise til elevunders­økelser som viser at de er like gode, ja endatil bedre på noen områder, i sitt arbeid med mobbing, hevder foreldrene.

Handler om en helhet

At det ble påpekt ved foreldremø­tes start at dette ikke dreide seg om enkeltsake­r, er de enige om.

– Det er helheten denne sa-

ken dreier seg om, ikke enkeltsake­ne.

– Det pekes på viktighete­n av at samarbeide­t mellom skole og hjem må fungere. Ja, men her blir vi stadig lovet at alt skal ordnes, uten at det skjer. Vi som vil til bunns i dette, får inntrykk av at vi blir sett på som kranglefan­ter, hevder faren.

Han er villig til å innrømme feil hvis de blir påpekt.

Respekt

– Barna er vår fremtid. De må laere seg disiplin. For å få til dette, må barna møtes med respekt. Det føler vi ikke de er i denne saken, fortsetter faren.

Han peker på at alle barna som er involvert i mobbesaken på skolen, har sin egen historie.

– Men skolen har ikke hørt på de, hevder faren.

Rektors versjon

Rektor ved skolen, Hogne Rydningen er forelagt noen av påstandene til foreldrene.

– Det stemmer ikke at det ikke er gjort noe i saken, men utover det kan jeg ikke kommentere enkeltsake­r. Vi vet at vi fremdeles vil få saker som har med mobbing å gjøre, men vil gjøre alt vi kan for å få det bedre. Vi har laert mye av måten disse sakene har vaert håndtert på, forsikrer han.

Rette blikket fremover

– Det er ingen hemmelighe­t at skolen har opplevd krevende elevsaker, og at det er grunnen til at Laeringsmi­ljøsentere­t samarbeide­r med skolen. Hensikten med møtet var i kjølvannet av sakene, å rette blikket framover med den intensjone­n å bli bedre. Dette ble tydelig kommuniser­t av meg som rektor i begynnelse­n og slutten av møtet. Rådmannen sa også noe i sin innledning om dette. Det ble også sagt tydelig at vi ikke kom til å gå inn på enkeltsake­r i dette møtet, men vie oppmerksom­heten mot det systematis­ke fremover rettede arbeidet med å sikre et trygt og godt skolemiljø for våre elever, sier Rydningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway