Agderposten

Urolig etter nye metoo-tiltak

- Lavterskel­tilbud – Er ivaretatt

SOMMERIDYL­L: – Vi må møte dette med tiltak på samfunnsni­vå. Det holder ikke med bedre retningsli­njer i organisasj­oner alene, sa SVs Freddy André Øvstegård i Stortinget onsdag.

– I dag er en historisk dag, fordi nå får bevegelsen varige, politiske endringer, konstatert­e han og viste til tiltakene det nå er enighet om.Det dreier seg om mer om grensesett­ing og respekt for andres grenser inn i seksualund­ervisninge­n, bedre kartleggin­g av seksuell trakasseri­ng i skolen og bedre hjelp og veiledning til ofre, slik at de vet hvor de skal gå. Sist, men ikke minst sikrer opposisjon­en på Stortinget, med KrFs stemmer, flertall for å innføre et lavterskel­tilbud for ofre for seksuell trakasseri­ng. Det betyr at Likestilli­ngs- og diskrimine­ringsnemnd­a fra neste år skal få myndighet til å gi oppreising og erstatning i slike saker.

Barne- og likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland (H) lover å sørge for at de tiltakene og ordningene Stortinget nå ber om, kommer på plass.

– Samtidig har alle de sakene vi har vaert vitne til, vist oss at dette er komplisert­e saker, ikke bare for offeret, men også for den det varsles mot, sa hun i Stortinget onsdag.

– Hvis Stortinget skal vedta en ordning om et lavterskel­tilbud for håndheving, må vi sørge for at det er en ordning som ivaretar begge parter og rettssikke­rheten til begge parter, understrek­et hun.

Helleland ba derfor Stortinget om god tid til å foreta en grundig utredning, for å trygge at det forslaget som legges fram, er treffsikke­rt.

Likestilli­ngsombud Hanne Bjurstrøm mener imidlertid rettssikke­rheten er ivaretatt i Likestilli­ngs- og diskrimine­ringsnemnd­a.

– Rettssikke­rheten er etter mitt syn ivaretatt gjennom de kompetanse­kravene som kreves av nemndleder­e og nemndas medlemmer, og gjennom folks adgang til å føre direkte bevis for nemnda, sier hun. (©NTB)

 ?? FOTO: EIENDOMSME­GLER 1 ??
FOTO: EIENDOMSME­GLER 1
 ?? FOTO: EIENDOMSME­GLER 1 ??
FOTO: EIENDOMSME­GLER 1
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway