Agderposten

– Blir forbanna hvis jeg straffes

Det begynte å brenne i vegetasjon da et bål i Arendal kom ut av kontroll i går morges. Huseieren sier han ikke vil godta en eventuell bot.

- Silje Bratland Roksvåg og Arne Ingmar Eggen ssbr@agderposte­n.no og aie@agderposte­n.no

Like før klokken 10.00 i går rykket brannvesen­et ut til en krattbrann i Gamle Songevei i Arendal.

En time senere kunne nødetatene melde at brannen var slukket. Huseieren selv var ikke hjemme da brannvesen­et kom til stedet.

Fare for spredning

– Naboene hadde oppdaget brannen og forsøkt å slukke med vannslange. Det dreiet seg om en mindre gressbrann i en hage, forteller brannmeste­r Tarald Svendsen til Agderposte­n.

«Årsak brenning av bål som var forlatt, ikke mye smart» meldte 110-sentralen på Twitter etter at brannen var slukket, og la til en tankefull emoji.

Det blåste nemlig godt på stedet, og det var dermed fare for at brannen skulle spre seg.

– Ja, brannen hadde ikke slukket av seg selv, forteller Svendsen.

Brannmeste­ren opplyser videre at dette var årets første krattbrann-utrykning.

– Nå er sesongen i gang, slår han fast.

Oppretter sak, godtar ikke bot

Politiet opplyste i går formiddag at de oppretter sak på forholdet. «I forbindels­e med krattbrann så oppretter politiet sak da det er et bål uten tilsyn som har spredd seg og ført til at det har tatt fyr i noe vegetasjon» meldte de på Twitter.

Huseieren selv, John Alfred Mortensen, sier til Agderposte­n at han aldri vil godta en eventuell bot fra politiet.

– Det er riktig at jeg torsdag morgen tente opp et bål i denne tønna. Jeg hadde noen papiret og noe rask jeg ville kvitte meg med. Men jeg trodde det var slukket da jeg kjørte til byen for å betale noen regninger, sier John Alfred Mortensen.

Kan skje hvem som helst

Agderposte­n møter ham ute i hagen hans ved Gamle Songevei i Arendal der noen brente kvister baerer sitt tydelige språk om et bål som kom ut av kontroll.

– Men det var ikke meningen. Dette er noe som kan skje hvem som helst når det plutselig blåser opp og glørne får nytt liv. Får jeg en bot for dette, blir jeg derfor skikkelig forbanna, sier Mortensen til Agderposte­n.

– Hva tenker du om at politiet har opprettet en sak på dette?

– De burde aerlig talt prioritere andre ting enn dette. Jeg håper derfor de henlegger hele saken, svarer huseieren.

– Følg loven

Det kom torsdag flere meldinger om kratt- og bråtebrann­er i Agder-fylkene. I Vennesla satte en mann fyr på noe avfall. Ifølge politiet trodde han at dette

var slukket, men det tok fyr i hagemøbler og en vegg. Også her oppretter politiet oppretter sak på forholdet.

Tarald Svendsen i Østre Agder brannvesen har en oppfordrin­g å komme med når vi nå går inn i tørrere og varmere tider: – Vi henstiller alle til å følge lovverket. Det er bare lov å brenne litt rusk og rask i hagen, og fra 15. april er det generelt bålforbud i skog og mark, sier han, og fortsetter:

– Vinden er skummel. Det blåste litt i dag, og gjør ting fort mye verre.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? GODTAR IKKE
BOT: – Det er riktig at jeg torsdag morgen tente opp et bål i denne tønna. Jeg hadde noen papiret og noe rask jeg ville kvitte meg med. Men jeg trodde det var slukket da jeg kjørte til byen for å betale noen regninger, sier John Alfred...
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN GODTAR IKKE BOT: – Det er riktig at jeg torsdag morgen tente opp et bål i denne tønna. Jeg hadde noen papiret og noe rask jeg ville kvitte meg med. Men jeg trodde det var slukket da jeg kjørte til byen for å betale noen regninger, sier John Alfred...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway