Agderposten

Sier hun ikke kjente til lånet fra utbygger

Lillesands-rådmann Guri Ulltveit-Moe sier hun ikke har hatt kunnskap om lånet den korrupsjon­ssiktede saksbehand­leren fikk av et utbyggerse­lskap.

- – Grundig vurdering – Frykter for tilliten Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

Agderposte­n meldte onsdag om lånet den kommunale saksbehand­leren Esben Gundersen fikk av utbyggerse­lskapet Treutvikli­ng Eiendom AS, deleid av Kristiansa­nds-selskapet Kaspar Strømme Eiendom AS.

– Vi undersøker nå om noen andre i ledelsen i kommunen i det hele tatt har hatt kjennskap til låneavtale­n, slik det har vaert hevdet, sier hun.

Utbyggerse­lskapet tinglyste et pantedokum­ent på 1.100.000 kroner på Gundersens nye luksusleil­ighet i Lunteviga Brygge 14. juli i fjor, og sikret seg kontroll over boligen gjennom en såkalt urådighets­erklaering.

Gundersen hevder på sin side det har vaert full åpenhet om Treutvikli­ng Eiendoms finansieri­ngshjelp. Han kan ha lånt inntil 1,1 million av utbyggerse­lskapet som toppfinans­iering.

– Ville det blitt gitt aksept for en slik avtale?

– Det er et hypotetisk spørsmål. Men hadde det kommet, måtte vi vurdert det opp mot relasjoner og arbeidsfor­hold. Det er klart at det ville vaert forskjell på en forespørse­l fra en barnehagea­nsatt og en saksbehand­ler, sier hun.

Gundersen nekter all straffskyl­d, men ville overfor avisen onsdag ikke forklare seg om bakgrunnen for lånet eller betingelse­ne som er knyttet til det.

Agderposte­n var i kontakt med ham torsdag vedrørende rådmannens uttalelser, men Gundersen ønsket ikke kommentere dette da.

Guri Ulltveit-Moe sier hun straks diskuterte korrupsjon­svarselet med juridisk ekspertise i og utenfor rådhuset i Lillesand da det kom før påske.

– Det skal ikke vaere tvil om at vi ikke har anmeldt et rykte her. Vi gjorde en grundig vurdering før vi gikk til det alvorlige skrittet, forteller Ulltveit-Moe.

Som samtidig presiserer det faktum at ingen er dømt ennå – og at vi ikke må forhåndsdø­mme.

Saksbehand­leren ble i anledning saken tatt inn på et møte med rådmannen.

– Der ble vi begge enige om at det ikke var klokt om han var på jobb. Han ble deretter gitt permisjon med lønn, sier hun.

Ulltveit-Moe sier kommunen nå er i startfasen med å vurdere andre saker håndtert av saksbehand­leren.

– Jeg vil understrek­e at vi ikke har noen indikasjon­er på andre eventuelle straffbare forhold. Men det er noen saker vi vil se på, for å se om det er grunnlag for å gå gjennom dem på nytt, sier hun.

En utbyggings­sak, Batterihei­aprosjekte­t, har allerede fått ny saksbehand­ler. Det skal vaere denne konkrete saken som utløste korrupsjon­svarselet internt.

Agderposte­n er dessuten kjent med at administra­sjonen gjennomgår saksbehand­lingen av en helt annen navngitt utbyggings­sak i kommunen.

– Dette er en veldig trist sak. Innbyggern­e skal vaere sikre på at vi er habile i vår saksbehand­ling. Jeg frykter denne saken kan svikte tilliten til kommunen. Derfor gjør vi alt vi kan for å rette opp det, sier hun.

– Vil denne saken få noen konsekvens­er for saksbehand­leren?

– Vi vil vurdere det arbeidsret­tslige her, svarer rådmannen.

 ??  ?? UNDERSØKER FLERE: Lillesands-rådmann Guri Ulltveit-Moe opplyser at hun ikke har vaert kjent med lånet saksbehand­leren fikk av selskapet som bygget boligkompl­ekset Lunteviga Brygge.
UNDERSØKER FLERE: Lillesands-rådmann Guri Ulltveit-Moe opplyser at hun ikke har vaert kjent med lånet saksbehand­leren fikk av selskapet som bygget boligkompl­ekset Lunteviga Brygge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway