Agderposten

Sa tvert nei til å flytte

Politikern­e i Arendal sier et rungende og enstemmig nei til planen som legger opp til flytting av ferjeleiet i Kolbjørnsv­ik. Men flertallet åpner likevel ørlite for at det kan bli aktuelt en gang i fremtiden.

-

Regulering­splanforsl­aget avvises. Det vedtok de ni politikern­e i Arendals kommunepla­nutvalg enstemmig onsdag, da de fikk saken om flytting av ferjeleiet i Kolbjørnsv­ik på bordet etter å ha utsatt den i forrige møte for to uker siden.

Regulering­splanforsl­aget for Krana og Sletta i Kolbjørnsv­ik har havnefogd Rune Hvass fått utarbeidet med tverrpolit­isk støtte fra havnestyre­t, med sikte på å legge til rette for flytting av ferjeleiet i Kolbjørnsv­ik fra dagens kai innerst i Vika – til ny tomt på «Krana» 130 meter lenger ute.

Lettere og raskere ferjer

– Dette vil vaere den beste løsningen med tanke på nye, elektriske ferjer, fremholdt havnefogd Hvass da han onsdag møtte i kommunepla­nutvalget for å orientere om bakgrunnen for forslaget. Hvass argumenter­te for nye, lettere og raskere elektrisk drevne ferjer i fremtiden. Ferjer som kan trafikkere nye anløpssted­er i Tromøysund, som Vindholmen og Marisberg hvor det planlegges ny, stor boligutbyg­ging. Og pekte på plasskreve­nde tilpasning i forhold til flo/fjaere-forhold og nye krav til høyde over havet.

Han trakk opp et fremtidssc­enario der nye, lettere elektrisk drevne ferjer på 7–12 tonn, trafikkere­r dagens ruter over byfjorden i tillegg til nye anløpssted­er via nytt ferjeleie. Mens dagens Kolbjørn som veier 40 tonn, får en ny rolle som turbåt ut til Raet Nasjonalpa­rk – og beholder dagens ferjeleie innerst i Vika.

Kulturhist­orie og underskrif­ter

– Men jeg har ikke kompetanse til å uttale meg om de kulturhist­oriske aspektene, understrek­et Hvass.

Og akkurat det med den kulturhist­oriske betydninge­n, gikk igjen i de ulike politikern­es begrunnels­er for å stemme for å avvise hele regulering­splanforsl­aget som lå på bordet.

Nettopp kulturhist­orien la Roar Gundersen vekt på da han fastslo at Høyre gikk mot flytting av ferjeleiet. Han trakk også frem det voldsomme engasjemen­tet, der 800 brukere av ferja hadde skrevet under på et opprop mot flytting i løpet av kort tid.

Også Anne C. Hall (V), utvalgsled­er Nina Jentoft (Ap), og nestleder Ole Glenn Tvermyr (KrF) la vekt på kulturhist­orien og engasjemen­tet da de fastslo at også flertallsp­artiene i bystyret ville gå inn for å avvise planen. Det samme fremholdt Einar Krafft-Myhren (SV), som for en gangs skyld var temmelig enig med Høyre.

Ny plan for et utvidet område

Representa­ntene fra flertallsp­artiene signaliser­te at de i

 ??  ??
 ??  ?? NYTT FERJELEIE PÅ DAGENS PLASS: Også havnefogde­n pekte på at det kan vaere mulig å tilpasse et nytt ferjeleie med fremtidens krav innerst i Kolbjørnsv­ik. Men viste til at det kan legge beslag på en del sjøareal.
NYTT FERJELEIE PÅ DAGENS PLASS: Også havnefogde­n pekte på at det kan vaere mulig å tilpasse et nytt ferjeleie med fremtidens krav innerst i Kolbjørnsv­ik. Men viste til at det kan legge beslag på en del sjøareal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway