Agderposten

- Ikke riktig å undersøke saken

Politiet vil ikke etterforsk­e hvem som sendte den trakassere­nde meldingen til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete.

-

Vest politidist­rikt begrunner avgjørelse­n med at det ikke er riktig å prioritere saken.

– Alvorlighe­ten i det anmeldte forholdet sett i forhold til den ressursbru­ken som vil gå med til etterforsk­ning, tilsier etter vårt skjønn at det ikke er riktig å prioritere saken, opplyser politidist­riktet.

– Vi mener at det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold, står det videre.

I begrunnels­en går det også fram at Senterpart­iet har visst om den betente saken i lang tid før de har gått til anmeldelse.

Det var Senterpart­iet som 26. april anmeldte den omdiskuter­te meldingen som ble sendt til Navarsete fra hytteturen der flere sentrale mannlige medlemmer i partiet deltok i februar 2016.

Selve anmeldelse­n var formulert som et «mulig straffbart forhold» som gjelder «elektronis­k melding med obskønt og trakassere­nde innhold. Politiet sier meldingen kan vaere omfattet av to paragrafer i straffelov­en, hver med en strafferam­men på henholdsvi­s ett og to år. For den ene av paragrafen­e ville forholdet ikke vaere foreldet.

Likevel konkludere­r altså Vest politidist­rikt med å ikke starte noen etterforsk­ning. Det opplyses videre at politiets avgjørelse kan påklages til statsadvok­aten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway