Agderposten

Møtes av larmende taushet fra Agder-benken

Følgende klare uttalelse kom fra EU kommisjone­n i 2015: «Vi vil fortsette å integrere Norge fullt ut i Unionens energi politikk». Stortinget­s hastevedta­k om å la EU s energibyrå ACER gradvis overta styringen av norsk energipoli­tikk handler om intet mindre

- Bjørn A. Engen Grimstad

Hvorfor skal prisen på strømmen til norske forbrukere avgjøres i Brussel?Må vi finne oss i at EU domstolen setter bom for billig strøm til norsk kraftkreve­nde industri når behovet for kraft blir større på kontinente­t?

Undertegne­de har på vegne av Nei til EU gjennom flere avisinnleg­g forsøkt å få Agderbenke­ns folkevalgt­e i tale om EØS avtalen og demonterin­gen av folkevalgt makt.

Alle henvendels­er er møtt med en larmende taushet . Agderbenke­ns parlamenta­rikere bør minnes om følgende:Ved å bruke overvåknin­gs myndighete­n ESA i EØS , har regjeringe­n og Arbeiderpa­rtiet forsøkt å omgå Grunnloven.ESA mottar vedtak fra ACER og EU.Dette blir så i tur kopiert og pålagt den norske regulering­smyndighet­en RME.

Regjeringe­n og Arbeiderpa­rtiets påstand at ACER i liten grad griper inn i råderetten på norsk energi politikk står derfor til stryk. All norsk kraft er fornybar. Kortreist strøm er gunstig for miljø.Lang kabel transport gir strømtap. Flere miljøorgan­isasjoner advarer mot flere kabler til utlandet.Kortsiktig kraft eksport vil føre til rask endring på vannstand i vassdrag og elver med påfølgende prisstigni­ng.

Kapasitet på strømnette­t kan reserveres av store europabedr­ifter.Dermed presses prisen i vaeret.

EU kommisjone­n vil overføre strøm inntekter til nye kabler og ikke til lavere strømprise­r til forbrukern­e.

Jusforsker Eirik Holmøyvik leverte i 2013 brannfakke­len om norske myndighete­rs omfattende maktoverfø­ring til uavhengige og rettslige institusjo­ner i Brussel.

Utviklinge­n er siden gått fra vondt til verre.Hvorfor i all verden har Aust Agders stortingsp­olitikere skygget unna debatten om grunnene til forvitring­en av vårt folkestyre??Var noen redd for kjeft fra egne partileder­e?

I fjor avga Stortinget styring av finanssekt­oren til EU.

Vil regjeringe­n og Arbeiderpa­rtiet nå også bøye seg for EU kravet om gjeninnfør­ing av Schengen regimet? Skal EU byrået European Border Coastal Agency overta kontrollen med Norges yttergrens­e?

Professor Eivind Smith minnet nylig i NRK debatten om de mange små skritt Norge tar i suverenite­tsavståels­e med hvert nytt EU direktiv. Persongall­eriet på Agderbenke­n må ta stilling til om denne styrte avviklinge­n av demokrati og folkevalgt makt skal fortsette. Politikere­liten pulveriser­er folkestyre­t,og lar det skje ved et langsomt og lydløst statskupp .

Er ikke tiden moden for at Sørlandets topp politikere legger en slagplan for å ta landet tilbake?

Eller skal stortinget­s lokaler ved neste valg bli et tilbakesku­ende monument over storhetsti­den for demokrati og folkestyre?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway