Agderposten

Jerv og Arendal hodestups ut av cupen

Start og Egersunds IK sørget for at cupeventyr­et aldri kom skikkelig i gang for herrelagen­e fra Aust-Agder.

- ▶ thth@agderposte­n.no

Eliteserie­laget hadde stort sett god kontroll på Arendal gjennom hele kampen, og scoret to mål på to dødballer i løpet av bare tre minutter i andre omgang.

Etter Starts andre mål klarte Arendal endelig å få til litt av sitt eget spill, men klarte bare nesten å lage trøbbel for «storebror».

Arendal hadde en god periode med et drøyt kvarter igjen på klokka, men etter en Arendalcor­ner kontret Start inn 3-0, og satte med det spikeren i Arendal-kista.

De gule og svarte kjørte en flott kontring etter en Arendalcor­ner, og Kabran ble etterhvert spilt gjennom alene med Anders Hella. Kabran dro en dragning og alene med keeper satte han ballen kaldt i lengste hjørne.

– Start var effektive

Arendal-trener Mattias Andersson mener laget hans tapte for et effektivt Start-lag.

– Start var effektive og vi var ueffektive. I åpent spill har vel vi de største sjansene, og så scorer de på to cornere. De startet andre omgang bra, og vi har en periode på 15 minutter der vi ikke hadde mye ball, men de siste 15 minuttene var det vi som var best. Det er lov å vaere effektive i fotball, og sånn sett er det fair. Men vi har mange perioder der vi viser at vi kan tør og at vi kan spille fotball. 3-0, det syns jeg er litt mye, men det spiller ingen rolle hva jeg syns, det er det som står på resultatta­vlen som gjelder, fortalte Andersson til Agderposte­n etter kampslutt på Norac.

Svensken irriterer seg også over måten Start tok ledelsen både 1–0 og 2–0.

– At de målene kommer på dødball er kjedelig. Fotball er en konsentras­jonssport og da spesielt på dødball. Det er litt for billig. Hadde de spilt oss ut kunne man akseptert det, men sånn var det ikke. Det er litt bit- tert, medga Arendal-treneren.

Han sier at laget tar med seg at de klarte å spille en jevn kamp med eliteserie­laget Start i drøye 50 minutter, og at Arendal klarte å spille sitt spill i perioder.

– I åpent spill er jeg fornøyd med kampen, men så er det de dødballene ... avsluttet Andersson.

Fornøyd med mye

Arendal-leiren er etter 0-3-tapet for Start fornøyd med mye av det de leverte på kunstgress­et i mai-sola.

Fabian Stensrud Nes, som fikk skryt fra Start-trener Mark Dempsey etter kampen, syns ikke det Start presterte var avskrekken­de.

– Jeg syns ikke Start var skremmende i dag. Vi kom greit ut av det, syns jeg. De første 15 minuttene fikk vi ikke tak i ballen, men utover i omgangen kom vi mer og mer med i spillet. De fikk noen skudd fra distanse, men jeg syns vi skapte de største sjansene i første omgang. Etter pause kom vi greit i gang, men så scoret de på to dødballer, noe som ødela kampen for oss, sa Stensrud Ness etter kampen.

– Alt i alt var det greit. Vi har en viktigere kamp på lørdag. Vi viste i dag at når vi klarer å sette spillet vårt henger ikke Start med. Det tar vi med oss, la spissen til.

Rasmus Lynge Christense­n mener det er kjedelig å ryke ut av cupen.

– Men selvfølgel­ig visste vi at det var en sjanse for det da vi fikk Start. Men vi hang godt med før pause. Og så er det kjedelig å slippe inn de to målene på dødball. Jeg syns vi klarte oss greit, men etter 0–2 døde kampen litt. Det er irriterend­e, man vil jo helst ikke slippe inn «lette» mål, forklarte dansken.

– Vi ble ikke spilt ut

Preben Skeie, som fikk den siste halvtimen i cupoppgjør­et, er fornøyd med at Start ikke klarte å kjøre over det kompakte Arendal-laget.

– Det var jevnt i spillet selv om de hadde mest ball. Vi brukte krefter på det, men vi hadde krefter også. Vi ble ikke spilt ut, og viste at vi har øvd og blitt gode på å ligge lavt og kompakt.

Etter 73 minutter fikk Arendal nesten en kjempemuli­ghet til å redusere. Rasmussen fant innbytter Pepa i boksen, men spissen kom ikke til avslutning. Stensrud Ness fikk til slutt løsnet skudd, men Start-kaptein Simon Larsen blokkerte skuddet.

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ??  ??
 ??  ?? TØFFE TAK: Det var mange tøffe dueller mellom lagene. Her er Kim Kvaalen i duell med Simon Larsen. Arendal hadde noen lovende angrep i kampen, men gang på gang ble den aller siste pasningen brutt.
TØFFE TAK: Det var mange tøffe dueller mellom lagene. Her er Kim Kvaalen i duell med Simon Larsen. Arendal hadde noen lovende angrep i kampen, men gang på gang ble den aller siste pasningen brutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway