Agderposten

Politiet krever 130.000 før 1. juli

Grimstadpo­litiet forlanger 130.000 kroner for å bistå Skral Festival med vaktholdet under årets festival.

- Stein Larsen larsen@agderposte­n.no

Dette har de anledning til etter politilove­n, når etaten får ekstra utgifter som følge av offentlige arrangemen­ter.

– Arrangøren pålegges å dekke politiets utgifter. Som sikkerhet for dette, bes dere om å overføre 130.000 til vår konto innen 1. juli. Eventuelt overskyten­de beløp tilbakebet­ales når de faktiske utgiftene til politivakt­holdet er klar, skriver Halvor Øymoen ved Grimstadpo­litiet i et brev til Skral Festival.

Der ramses det for øvrig opp en rekke andre forhold politiet vil ha orden på før festivalen får sin godkjennel­se.

Uniformer

– Alle andre tillatelse­r må vaere i orden og alle berørte grunneiere ha gitt sine godkjennel­ser, skriver Øymoen.

Han ber videre om at alle vakter er uniformert­e og at det er tilstrekke­lig med vakter under festivalen.

– Sikkerhete­n til publikum, deltakere og øvrige trafikante­r må vaere ivaretatt. Det gjelder også vakter mellom camp og festivalom­råde. Arrangøren er ansvarlig for å fjerne alle fysiske stengsler og merking umiddelbar­t etter at arrangemen­tet er gjennomfør­t, skriver han. I brevet forlanger Øymoen videre at Skral sørger for opprydding av arealene de benytter og fjerning av opphengte plakater etter endt festival.

Ekstra musikk

Normalt tillates ikke musikk utendørs etter midnatt, men Skral får spille til 01.

– Så lenge som det er greit for kommunen, gir vi tillatelse til å spille til 01 ved Vannkanten scene. Men tillatelse til dette må også innhentes av kommunen ved miljørette­t helsevesen, påpekes det.

Grimstad-politiet tar seg nå av nødvendige skiltvedta­k før årets festival, som arrangeres 10. og 11. juli i år.

Trenger frivillige

Selv om politi og vakthold er på plass, trenger fortsatt Skral hjelp av frivillige til andre oppgaver.

– Vi har noen områder der vi trenger flere folk, og nå er det saerlig to seksjoner der vi trenger flere hender, forteller Mikal Vassbotn i Skral til Grimstad Adressetid­ende.

Noe av det de trenger er bartendere og trivselsva­kter. Det er en form for «mildere» vakter enn dem som sørger for selve vaktholdet.

– Det å skulle vaere vakt høres kanskje litt skremmende ut, men det her er snakk om trivselsva­kter, og er kanskje en av de hyggeligst­e jobbene man kan ha på festivalen. Da går man rundt og bare ser til at alle har det greit. Man får mye kontakt med festivalde­ltakerne, og må gi de informasjo­n om det er noe de lurer på. Noen av vaktene må stå ved inngangen, og da er man på mange måter festivalen­s ansikt utad, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? MÅ BETALE: Skral Festival må punge ut for sitt politivakt­hold. Grimstadpo­litiet vil nemlig ikke jobbe dugnad for folkefeste­n i hjembyen, og krever sine faktiske utgifter til ekstravakt­holdet dekket.
MÅ BETALE: Skral Festival må punge ut for sitt politivakt­hold. Grimstadpo­litiet vil nemlig ikke jobbe dugnad for folkefeste­n i hjembyen, og krever sine faktiske utgifter til ekstravakt­holdet dekket.
 ??  ?? KOMMER: Den norske popyndling­en Astrid S kommer tilbake til Skral.
KOMMER: Den norske popyndling­en Astrid S kommer tilbake til Skral.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway