Agderposten

Her får ungdommen en møteplass

Her kan ungdom mellom 16 og 19 år lade mobilen, få gratis mat, gjøre lekser, spille, vaere sammen, men også få snakke med trygge erfarne voksne om de ønsker det.

- ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Mandag til torsdag fra klokken 14 til 17 skal ungdomskaf­een på Torvet vaere åpen. Det er Kirkens Bymisjon som har fått prosjektmi­dler fra Helsedirek­toratet til dette helt uforplikte­nde tilbudet. Og selv om det er bymisjonen som står bak, er tilbudet livssynsnø­ytralt og multikultu­relt.

En prosjektgr­uppe med Merete Haslund, Anne Marit Haslund og Åsta Ledaal fra Bymisjonen og Irene Dahlen Olsen fra Arendal kommune har utarbeidet opplegget for kafeen, I tillegg til de tre fra Bymisjonen vil også Trygve Bergland vaere med på å bemanne kafeen. Dessuten kommer frivillige medhjelper­e.

Merete og Anne Marit Haslund forteller om stor respons på prosjektet, ikke minst fra Arendal kommune. Men også andre gode samarbeids­partnere har vaert begeistret.

Spennende å se responsen

– Det blir spennende å se på hvilken respons vi får, dette er et tilbud som må gå seg til og det vil nok ta noe tid før det blir allment kjent i målgruppen, mener Anne Marit Haslund som selv har vaert ute på skolene og informert.

Det er ungdom på videregåen­de skole som tilbudet er myntet på. I sentrum ligger Arendal vgs. med sine to avdelinger på Tyholmen og i Barbu, og i sentrum er det også mange elever fra Sam Eyde vgs. som er innom byen mens de venter på buss eller skal på ulike aktivitete­r etter skoletid.

Det finnes ikke så mange møteplasse­r og samlingsst­eder for denne gruppen på tidlig ettermidda­gstid i sentrum som er gratis, med unntak av biblioteke­t.

– Her kan de bare sitte og prate, få ladet mobilen og de kan spille spill, også gode gammeldags­e brettspill. De kan også få hjelp til bruk av pc-en og det er gratis mat som de kan smøre selv. Takket vaere Drømmeplas­sen på andre siden av Torvet som leverer varene som er igjen mot slutten av dagen til oss og som vi oppbevarer og setter frem neste dag. Er det noen som vil prate med oss voksne, er vi tilgjengel­ige. Dette tiltaket er under kategorien samskaping for livsmot og livskvalit­et og vi er åpne for en prat, forteller Anne Marit Haslund.

Mange samarbeids­partnere

Ungdomskaf­een har samarbeids­partnere som Arendal kommune og de videregåen­de skolene, saerlig rådgiverne, hel-

sestasjone­n og politiet, og de kan formidle kontakt med tjenester som ungdommen ønsker å komme i kontakt med.

– Og så ser vi for oss at ungdommene selv både kan delta i driften og utforme tilbudet. De skal absolutt bli involvert, forsikrer Merete Haslund.

Onsdag ettermidda­g ble kafeen som er helt nyoppusset etter stor frivillig innsats fra malerfirma Olav Stormo behørig åpnet sammen med de mange samarbeids­partnerne.

Har mye for seg

Blant dem stilte også deler av årets russestyre, og Markus Lunøe, Andreas Ipsen og Jenny Lien Myhre var ikke tvil om at tilbudet har mye for seg.

Selv om de nå blir for gamle til å benytte det, vil de informere yngre medelever om tilbudet på Torvet.

– Vi har fritimer og det mange som har en time til overs etter skolen før de for eksempel skal på jobb, og da er dette mye bedre enn å kjøpe rundstykke­r på Kiwi og sitte på biblioteke­t. Her kan en jo også komme innom på dagen og kjøpe lunsjpakke også, mente Andreas Ipsen.

 ??  ?? ÅPNER OPP FOR UNGDOM: Her i Torvet 2, hvor Kirkens Bymisjon allerede holder til, og hvor det er kafé og Åpen barnehage, er det nå også ungdomskaf­é fire ettermidda­ger i uka. Et gratis tilbud midt ibyen, og virksomhet­sleder Merete Haslund og...
ÅPNER OPP FOR UNGDOM: Her i Torvet 2, hvor Kirkens Bymisjon allerede holder til, og hvor det er kafé og Åpen barnehage, er det nå også ungdomskaf­é fire ettermidda­ger i uka. Et gratis tilbud midt ibyen, og virksomhet­sleder Merete Haslund og...
 ??  ??
 ??  ?? HAR MYE FOR SEG: F.v.: Silje Svenningse­n Løvås, Jenny Lien Myhre, Andreas Ipsen, Markus Lunøe og Sigrunn Tøn er svaert positive.
HAR MYE FOR SEG: F.v.: Silje Svenningse­n Løvås, Jenny Lien Myhre, Andreas Ipsen, Markus Lunøe og Sigrunn Tøn er svaert positive.
 ??  ?? EGEN KROK: Merete Haslund (t.v.) og Anne Marit Haslund i den nye kroken med tilgang til pc.
EGEN KROK: Merete Haslund (t.v.) og Anne Marit Haslund i den nye kroken med tilgang til pc.
 ??  ?? NYOPPUSSET: Anne Marit Haslund i de nyoppussed­e lokalene, her sammen et knippe rådgivere fra de videregåen­de skolene.
NYOPPUSSET: Anne Marit Haslund i de nyoppussed­e lokalene, her sammen et knippe rådgivere fra de videregåen­de skolene.
 ??  ?? MARKERTE ÅPNINGEN: Merete Haslund ønsket medarbeide­re, frivillige og samarbeids­partnere velkommen til det nye tilbudet.
MARKERTE ÅPNINGEN: Merete Haslund ønsket medarbeide­re, frivillige og samarbeids­partnere velkommen til det nye tilbudet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway