Agderposten

Onkel dømt for seksuelt misbruk

Onkelen krevde at 10-åringen skulle ta på seg tynne strømper og sitte på fanget hans. Nå er han dømt for seksuelt misbruk.

- ▶Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Fengsel i ett år og tre måneder, lyder dommen for en rekke tilfeller av seksuelt misbruk av niesen.

I tillegg må onkelen, som er bosatt på Sørlandet, betale niesen 100.000 kroner i oppreisnin­g.

Politiet har også etterforsk­et seksuelt misbruk av to av 10-åringens søsken, men disse sakene måtte henlegges fordi de var blitt foreldet.

Det var da 10-åringen ble voksen – og selv skulle få barn, at hun avslørte hemmelighe­ten hun hadde båret på i mange år. En hemmelighe­t som ifølge dommen skal ha påført henne en posttrauma­tisk stresslide­lse (PTSD). Ifølge dommen hadde hun «en sterk skyld- og skamfølels­e og følte at det var hennes feil fordi hun ikke sa nei». Ifølge dommen skal onkelen ved en rekke anledninge­r ha befølt jenta og seg selv.

I retten nektet onkelen straffskyl­d og beskrev beskyldnin­gene som «et slag i trynet», som han selv uttrykte det, etter å ha hjulpet søsteren og niesene sine gjennom flere år. Han erkjente imidlertid at han likte å ha niesene på fanget og at han kan ha befølt dem på rumpe og lår.

Videre erkjente han å ha tatt på dem tynne strømper når de skulle sitte på fanget hans.

I retten erkjente han videre at han likte å søke på nettet etter porno med stikkorden­e «strømper» og «høye haeler».

I retten forklarte jentas søster – hvis sak nå er foreldet, at onkelen ved en anledning ga henne tynne strømper og et par høyhaelte sko i gave. Dette skjedde etter at hun selv ble voksen. Da skal han ha sagt at de to kunne «blitt gode sexpartner­e» hvis hun ikke hadde vaert niesen hans. Ankefriste­n er satt til to uker.

 ?? FOTO: INGMAR BROKKA RIKE ?? STATSADVOK­AT: Beate Rullestad-Jansen.
FOTO: INGMAR BROKKA RIKE STATSADVOK­AT: Beate Rullestad-Jansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway