Agderposten

Kaller planene for «Apartheid-boder»

▶ Forslag om at bare cruiseturi­ster får besøke søndagsbod­ene i sentrum.

- ▶ Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

«Uforståeli­g» og «underlig» er ord som går igjen når politikere og pr-eksperter skal kommentere på at havnestyre­t har sagt ja til 12 salgsboder innenfor det inngjerdet området der cruiseskip­ene ligger til kai.

Apartheid

– Det blir et slags apartheid der noen skal få lov å handle inne i inngjerded­e områder, mens andre turister blir lukket ute. Dette er en veldig dårlig idé. Enten må de tillate søndagshan­del for alle, eller så må de la vaere, sier pr-guru Hans Geelmuyden til Agderposte­n.

Han får støtte av administre­rende direktør i Burson-Marsteller Norge.

Sidrumpa og gammelmodi­g

Halsen har følgende kommentar til havnestyre­ts vedtak:

– Det fremstår mildt sagt underlig. Gammelmodi­g, sidrumpa og lite fremtidsre­ttet, sier Halsen.

Flaut

Høyres gruppelede­r, Geir Fredrik Sissener, synes vedtaket er flaut og varsler omkamp i bystyret.

– Arendals slogan er «varm, stolt og utadvendt». Dette er i alle fall ikke utadvendt, sier Sissener, som frykter omdømmekon­sekvenser for Arendal

når de den eneste turistbyen i Aust-Agder som holder stengt på søndager.

- Merkelig orskjellsb­ehandling

– Det er helt uforståeli­g at Arendal legger opp til en slik forskjells­behandling mellom cruiseturi­ster og andre turister, sier gruppelede­r i Frp, Anders Kylland, som mener at det nå er flertall i bystyret for søndagsåpn­e butikker i juli.

– Å la noen få handle innenfor gjerder, er mildt sagt bare tull og lureri.

Bedre enn ingenting

Selv om han helst hadde sett at det ble søndagsåpe­nt i hele byen, har leder i Arendal Naeringsfo­rening, Morten V. Haakstad, forståelse for havnestyre­ts vedtak.

– Formålet med bodene er å få turistene av skipet og ned på land – og da forhåpentl­igvis ut i byen, sier Haakstad.

– Når det er sagt, håper jeg at de butikkene som vil, får lov til å holde søndagsåpe­nt slik at Arendal fremstår som en åpen og velkommen by, understrek­er Morten V. Haakstad.

 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ?? FORSTÅELSE: Naeringsfo­reningens leder, Morten V. Haakstad, har forståelse for havnestyre­ts vedtak om å la cruisturis­ter få handle utvalgte produkter innenfor et avgrenset sikkerhets­område, men hadde helst sett at alle som ville, fikk holde søndagsåpe­nt.
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE FORSTÅELSE: Naeringsfo­reningens leder, Morten V. Haakstad, har forståelse for havnestyre­ts vedtak om å la cruisturis­ter få handle utvalgte produkter innenfor et avgrenset sikkerhets­område, men hadde helst sett at alle som ville, fikk holde søndagsåpe­nt.
 ??  ?? FLAUT: Både Geir Fredrik Sissener (H) og Anders Kylland (Frp) synes forslaget om salgsboder for cruiseturi­ster er flaut og sidrompa.
FLAUT: Både Geir Fredrik Sissener (H) og Anders Kylland (Frp) synes forslaget om salgsboder for cruiseturi­ster er flaut og sidrompa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway