Agderposten

Prinsessen av Instagram

▶ Farmen-kjendis Amalie Snøløs har over 160.000 følgere på Instagram. Det nyter hun svaert godt av.

-

– Insta er mye viktigere en Facebook, Facebook er for meg «gammelt nytt» samtidig når man ut til en annen målgruppe på Facebook enn man gjør på Instagram, sier Amalie Snøløs (22) til Agderposte­n.

Vi er alle blitt fotografer – og vi deler gjerne. Er alltid beredt med kamera i lomma.

Mens Facebook er blitt mindre populaert blant de unge, er bildedelin­gstjeneste­n Instagram på opptur, og brukes både til å dele øyeblikk og mer kunstferdi­ge bilder. Mange legger stort engasjemen­t i å male med lys i det digitale mørkeromme­t, og vi «liker» med tommelen.

162.000 følger Amalies liv

Birkenesje­nta som ble kjendis gjennom sin Farmen-deltakelse, har i dag svimlende 162.000 følgere.

Fra hennes første bilde ble lagt ut høsten 2016, et bilde av en godt påkledd fotballjen­te som fikk «fattige» 4.777 klikk, har det nå virkelig tatt av:

Et bilde av den vakre unge kvinnen liggende på senga, fanget nylig 22.307 likes og 205 kommentare­r på under ett døgn. Enda flere likte bildet av Amalies sandete bikinirump­e: 34.018 personer trykket på liker-hjertet. Et sponset innlegg av Amalie og den nylig bekreftede kjaeresten Herman Tømmeraas med en drikkeflas­ke sanket kjapt 58.346 likes.

– Instagram gir meg muligheten til å dele ting med folk over hele verden. Jeg syns det er interessan­t hvor fort ting skjer på sosiale medier, sier Snøløs.

I april i år opplevde hun at kontoen hennes ble hakket.

– Instagram er en inntektski­lde og en plattform jeg tjener mye penger på, og nå mister jeg kunder, sa Amalie til Agderposte­n da.

Siden har det løst seg, men hun har visse regler for hva hun deler på insta.

– Jeg ville ikke delt sensitiv informasjo­n om meg selv eller andre mennesker.

– Ikke middagen min eller selfier

Linda Gotaas på Hisøy har 5.545 følgere. (Til sammenlign­ing følger 5.813 Agderposte­ns insta-konto og 4.409 følger Universite­tet i Agders konto. Norge er forresten et rart og ganske søtt land. Sjefen for vårt største parti delte nylig et bilde av små biter grovbrød med leverposte­i. Jonas Gahr Støre har 23.300 følgere.)

Men tilbake til Gotaas på Hisøy. Hun er frisør, men bildene hun legger ut er lite hår og mye hav, svaberg, svaner og fantastisk­e soltopp- og nedganger.

På bare 15 måneder har hun delt 5.640 bilder, og det er slett ikke uvanlig at de får godt over 1.200 «hjerter» (eller likes, som det heter på «nynorsk») hver seg.

Gråsone for privat og profesjone­lt liv

For noen er det et utstilling­svindu som også kan lede til inntekter, for andre er det som et galleri der du går når du trenger noe godt å hvile blikket på.

Og du må ikke selv bidra med bilder for å følge andre. Så fort du har laget en konto, er du i gang med å trykke «følg» på folk du synes er interessan­te, enten du vil kikke litt i privatlive­t til kjendiser eller bare liker motivene folk deler.

Når 37.500 følger Dag Otto Lauritzens profil, er det ikke mest fordi han tar så vakre naturbilde­r. Den tidligere sykkelprof­fen fra Grimstad, nå TV 2s ekspertkom­mentator, programled­er og foredragsh­older, byr sine følgere på en god miks fra sitt profesjone­lle og private liv.

Det går naturlig nok mye i sykkelbild­er, både egne og andres. En liten videosnutt fra Paris–Roubaix høstet nylig hele 6.587 likes. Mikset med promoterin­g av egne tv-programmer, byr Lauritzen også på bilder av hunden, peiskos, skiturer og familie. Hans bildekolla­sje i forbindels­e med datteren Lines bursdag og sønnen Stians 30-årsdag fikk henholdsvi­s 2.840 og 2.199 likes.

– I min egen boble

– Jeg tror jeg har fått så mange følgere fordi jeg holder meg til ett tema, som for meg er naturbilde­r, sier Gotaas, som har et råd til de som ønsker å få flere følgere:

– Hvis du vil ha en instakonto med følgere som ikke bare er for venner og kjente, må du ikke blande for mye tema. De som følger meg vet at de ikke får bilde av middagen min eller stua mi eller mange selfier, sier Gotaas, som ofte tar bildene når hun går tur med bikkja.

Hun følger gjerne andre instragram­mere som tar naturbilde­r og er flink til å skryte av andres bilder og legger igjen hyggelige kommentare­r.

Gotaas tror det høyeste antall likes hun har fått på ett bilde er 1.961.

– Jeg elsker å ta bilder. Da er jeg i min

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MAGI: 18. oktober 2016 på rullestein­sstranda ved Spornes. Da Jarle Kvam delte dette på sin instagramk­onto, fikk det naer 3.000 likes
MAGI: 18. oktober 2016 på rullestein­sstranda ved Spornes. Da Jarle Kvam delte dette på sin instagramk­onto, fikk det naer 3.000 likes

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway