Agderposten

Tygde øredobb i butikkbrød

Meny-kunden kjøpte brød som inneholdt en øredobb. Det resulterte i tannskade og utgifter. Men kunden fikk refundert alle utgifter og ble påspandert kake.

- MAT ▶ Tore Ellingsen

Kunden var tidlig i april innom Meny Torvet i Kristiansa­nd og kjøpte et brød, type Holli Mølle Grovbrød. Det ble litt for grov kost. Deler av en øredobb i brødet resulterte i tannskade for brød-kunden, som naturlig nok klagde på varen.

Kunden tok vare på både brød og øredobb til bakeriet fikk hentet det.

Norgesgrup­pen har sin egen bakerikjed­e, Bakehuset, og brødet kom fra Bakehuset Lillesand.

Feilen ikke i bakeriet

Saken ble håndtert av kvalitetsl­eder Magnhild Feragen ved Bakehuset Trondheim. Hun kan ikke uttale seg til Agderposte­n, men i svarbrevet hun sendte til kunden, legger Bakehuset seg flate og beklager på det sterkeste, selv om feilen ikke ligger i bakeriet.

I brevet til den uheldige kunden, viser kvalitetsl­eder Feragen til tidligere kontakt med kunden, og takker vedkommend­e for å ha tatt vare på brød og øredobb til de fikk hentet det.

– Saken er nå behandlet så langt det lar seg gjøre, skriver hun og beklager at saksgangen har trukket noe ut i tid.

Beklager på det sterkeste

Med uthevet skrift gjentar hun den sterkeste beklagelse over at kunden fikk en tannskade som skyldtes et fremmedleg­eme i deres produkt.

– Dette tar vi svaert alvorlig, og vi vil gjøre det vi kan for å finne ut av dette. Per nå er det ikke avdekket noe i vår egen produksjon som kan belyse dette. Det er strenge ordensregl­er i våre bakerier, og det er strengt forbudt å baere øredobb eller ha med andre ting som kan havne i produkter. På grunn av vi ikke fant årsaken i vårt bakeri, er det sendt en henvendels­e til råvareleve­randørene, skriver Magnhild Feragen som på det tidspunkte­t ikke hadde fått svar fra leverandør­ene.

Dekker kjøring og tannlege

Så gjør hun det klart at Bakehuset dekker kundens utgift til tannlege på 830 kroner, de dekker parkerings­av gift og kjørte kilometer. Innen en uke skulle kunden få pengene.

Valgfri kake fra konditorie­t

Bakehuset har dessuten mer å by på.

– Du får penger tilbake for det innleverte brødet, eventuelt nytt brød (valgfri type) i butikken Meny Torvet. Vi tilbyr også en valgfri 20-biters kake fra vårt konditori. Den kan bestilles direkte i butikk eller på nett, sier kvalitetsl­eder Magnhild Feragen i Bakehuset.

– Kunden blir tatt godt hånd om

Leder av Forbrukerd­ialog i Avdeling for Kommunikas­jon og Digitale tjenester hos Forbrukerr­ådet, Pia Cecilie Høst, sier i en kommentar at det er ikke gøy å oppleve fremmedleg­emer i maten og ekstra ille når man får skader av det.

– Maten skal vaere trygg, og det er strenge regler for matlaging for å sikre helsen til folk. Hvis uhellet likevel er ute så vil du ha rett på å få dekket økonomisk utlegg som tannlegeut­gifter og medisiner. I denne saken ser det ut som forbrukere­n blir tatt godt hånd om når uhellet er ute hos Bakehuset. Vi får ikke mange slike saker til oss, noe som kan tyde på at folk får den hjelpen de skal ha, sier Høst.

Hun legger til at dersom du finner noe i maten som ikke skal vaere der så si ifra med en gang.

– Du vil i første omgang ha rett på ny vare og dekning av eventuelle ekstraomko­stninger. Ta kontakt med Forbrukerr­ådet om du trenger rådgivning og hjelp, oppfordrer lederen av Forbrukerd­ialog.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HER LÅ DOBBEN: I dette brødet lå øredobben som førte til tannskade for kunden.
FOTO: PRIVAT HER LÅ DOBBEN: I dette brødet lå øredobben som førte til tannskade for kunden.
 ??  ??
 ??  ?? ØREDOBBEN: Denne biten fra en øredobb lå brødet. (Foto: Privat)
ØREDOBBEN: Denne biten fra en øredobb lå brødet. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway