Agderposten

Irlands statsminis­ter kritiserer anti-abortkampa­nje

Irlands statsminis­ter Leo Varadkar kritiserer abortmotst­andere for bruk av folk med Downs syndrom i oppbygning­en til folkeavste­mningen 25. juni.

-

Uttalelsen kommer etter at tilhengere av den eksisteren­de abortlovgi­vningen gjentatte ganger har uttalt at liberalise­ring av loven ville føre til en slutt på fødsler av babyer med Downs syndrom.

- Feilaktig påstand

– Det er feil, fordi vi har gjort det veldig klart i den foreslåtte lovgivning­en at funksjonsh­emning ikke vil vaere grunn til å avslutte et svangerska­p, sa Varadkar ifølge kringkaste­ren RTE.

– Det er en rekke forsøk fra nei-siden til å skape forvirring, sa Varadkar.

Statsminis­teren opplyste at det er hengt opp flere plakater som hevder at 90 prosent av svangerska­p i Storbritan­nia der Downs syndrom er diagnostis­ert, blir avsluttet.

Kampnjevid­eo

Tirsdag presentert­e abortmotst­andere en video med en gutt med Downs syndrom som ber om at forbudet mot abort skal oppretthol­des.

– Jeg heter Conor. Jeg er fra Drogheda. Jeg elsker livet mitt. Vaer så snill: Redd babyer med Downs syndrom, sier gutten i den 20 sekunder lange videoen.

Irland, der katolisism­en står sterkt, har den strengeste abortlovgi­vingen i Europa. Abort er kun lov når kvinnens liv er i fare. Tusenvis av irske kvinner reiser hvert år til Storbritan­nia for å utført abort der.

(NTB)

 ?? FOTO: PA VIA AP/NTB SCANPIX ?? FOLKEAVSTE­MNING: Irlands statsminis­ter Leo Varadkar (t.v.) og helseminis­ter Simon Harris Prime på jobb for å overtale det irske folket.
FOTO: PA VIA AP/NTB SCANPIX FOLKEAVSTE­MNING: Irlands statsminis­ter Leo Varadkar (t.v.) og helseminis­ter Simon Harris Prime på jobb for å overtale det irske folket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway