Agderposten

Har solgt for en kvart milliard

På det gamle industriom­rådet Flisvika i Risør er det solgt boliger for en kvart milliard kroner. Ordføreren er ikke skeptisk til at halvparten av kjøperne turister.

- BYUTVIKLIN­G

«Flisvika Brygge er for deg som vil ha sola, havet og skjaergård­en helt opp på terrassen og inn i stua. Hver enkelt leilighet er tilpasset himmelretn­ing og utsikt. Slik får du Skagerak inn i stua uansett hvilken du velger. Helt på bryggekant­en med båtplass og fine grøntområd­er,» heter det på nettsidene for leilighets kompleksen­e Flisvika Brygge.

Og det gamle industriom­rådet som gjennom mange tiår ga 120 arbeidspla­sser, har lenge forfalt.

Ingen hadde vist interesse for å utvikle området, og da formannska­pet og bystyret behandlet tilbudet fra Kamperhaug boligutvik­ling i april i fjor, var det derfor tommel opp fra samtlige:

– Det er lenge siden det var aktivitet der, og området var ikke akkurat vakkert for innseiling­en til byen, sier ordfører Per Kristian Lunden (Ap) til Agderposte­n.

Ingen boplikt

I reklamen for Flisvika Brygge heter det med uthevet skrift: «Ingen boplikt – kan brukes som bolig eller fritidsbol­ig!»

Per nå er 65 av totalt 95 leilighete­r i vannkanten solgt, opplyser prosjektle­der for salg, Jan Steinar Wold.

59 av dem er i byggetrinn 1, mens 6 av 22 leilighete­r i trinn 2 er solgt. De minste er snaut 60 kvadratmet­er store, de største er drøyt 220 kvadratmet­er. Prisene spenner fra 2,5 til 10,5 millioner kroner.

– Halvparten av kjøperne er folk som skal bo her fast, mens den andre halvparten er folk som vil bruke den som feriebolig, og kanskje med tiden flytte inn permanent, sier prosjektle­der Jan Steinar Wold til Agderposte­n.

Ordfører Lunden er ikke skeptisk til at halvparten av kjøperne ikke skal vaere fastboende.

Store ringvirkni­nger

2 – Området forskjønne­s betrakteli­g, det er det liten tvil om, og også sentrum vil merke gode ringvirkni­nger. Gode ringvirkni­nger er det også for lokale entreprenø­rer og håndverker­e, sier Lunden.

«Det kommunen får betalt for boligfelte tvildekkep­lanlegging­sutgifter. Lønn og bidra til finansieri­nga v andreutvik­lingsprosj­ekter ,» het det i kommunens vurderinga v tilbudet fra Kamperhaug.

Utsolgt 1. byggetrinn

Det var Aust-Agder Blad som først skrev om at det er solgt leilighete­r, båtplasser og parkerings­plasser for om lag en kvart milliard kroner.

– I byggetrinn 1 har vi solgt for omtrent 250 millioner kroner. I byggetrinn 2 ligger vi på om lag 40 millioner kroner nå, uttaler daglig leder Lasse Fosby i Kamperhaug boligutvik­ling til avisen.

 ??  ?? KREMTOMT: I sirkelen ses de gamle fabrikkbyg­ningene som nå er revet for å gi plass til de to boligkompl­eksene, 350 meter fra Risør sentrum.
KREMTOMT: I sirkelen ses de gamle fabrikkbyg­ningene som nå er revet for å gi plass til de to boligkompl­eksene, 350 meter fra Risør sentrum.
 ??  ??
 ??  ?? I VANNKANTEN: Å si at utsikten er formidabel er ikke å ta hardt i. De nye leilighete­ne utenfor Risør, 350 meter fra
I VANNKANTEN: Å si at utsikten er formidabel er ikke å ta hardt i. De nye leilighete­ne utenfor Risør, 350 meter fra

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway