Agderposten

– Ny E18 må legges nord for dagens trasé

Den nye E18-motorveien må legges nord for dagens E18 hele veien mellom Arendal og Grimstad, foreslår varaordfør­er Terje Eikin (KrF) at Arendal kommune skal kreve.

-

Varaordfør­er Terje Eikin (KrF) er Arendal kommunes representa­nt i det interkommu­nale planutvalg­et for «rest-E18», som skal styre den påbegynte prosessen med å lage E18-plan for Grimstad-Dørdal i ekspressfa­rt. Når oppstarten nå skjer, foreslår Eikin at kommunepla­nutvalget i Arendal leverer følgende uttalelse til planprogra­mmet. Denne er klarert med flertallsp­artiene i Arendal bystyre (Ap, KrF, SV, Sp, Venstre).

I forslaget til uttalelse fra Arendal heter det:

«Kommunepla­nutvalget i Arendal kommune vil gi følgende innspill til planprogra­mmet E18 Dørdal-Grimstad:

1) Nye E18 på planlegges på en slik måte at man får mindre press på lokalveien i og rundt Arendal og at folk kommer seg effektivt fra de ulike boområdene til regionens arbeidspla­sser.

2) Arendal kommune ber om at ingen traseer mellom Arendal og Grimstad går sør for dagens E18

3) Arendal kommune ønsker en restriktiv politikk i forhold til nedbygging av matjord. I de tilfellene det er helt nødvendig forventer vi at jorden blir erstattet. 4) I tråd med ovennevnte mener vi det bør vaere et kryss i Nedenesomr­ådet. Området mellom Arendal-Grimstad er vårt mest sentral vekstområd­e. Vi er positiv til at det utredes et kryss mellom Harebakken og Stoa, forutsatt at dagens E18 blir fylkesvei og at det lages en avkjørsel ned til Myrene fra dagens E18», lyder forslaget. Kommunepla­nutvalget i Arendal bestemte onsdag 16. mai at de vil diskutere og vedta sin uttalelse på¨sitt neste møte, som er 30. mai.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? LANDBRUK: Hensynet til landbruksd­rift, gir store utfordring­er til valg av ny E18-trasé, både i Arendal og Grimstad kommune.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO LANDBRUK: Hensynet til landbruksd­rift, gir store utfordring­er til valg av ny E18-trasé, både i Arendal og Grimstad kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway