ØIF Arendal ble knust i finalen

ØIF Arendal ville snyte Elverum for lagets syvende strake sluttspill­tittel, men for andre år på rad brast Champions League-drømmen. – Det var gutter mot menn etter pause, mente ØIF-trener Marinko Kurtovic.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

ØIF Arendal røk hele 24-35 mot Elverum i tredje og siste finale.

– For mange spillere er ikke på nett. Heia Pedersen kriger voldsomt og blør for drakta. Kampen kunne fått en annen utvikling hvis mange hadde vaert som hann. Men i 2. omgang var det menn mot gutter. Vi setter ikke ballen i mål, keeperne var ikke på nivået som tidligere i sluttspill­et. Da får vi ingen kontra heller, og da blir det vanskelig, mente ØIF-trener Kurtovic.

– Pinlig

– Veldig bittert. Vi er ikke tilstede i 2. omgang, sa Kenny Ekman.

– Vi takler det ikke. Vi er for dårlige, rett og slett. Det er bittert etter at vi gjorde en god kamp hjemme. Så kommer vi hit og taper på denne måten, det er pinlig, sier Eirik Heia Pedersen til TV2 Sportskana­len etter kampslutt.

Dermed må Champions League-drømmen settes på vent i minst ett år til for ØIF.

Kurtovic var likevel stolt av lagets sluttspill­prestasjon, blant annet med tanke på at ØIF før sesongstar­t måtte trekke seg fra to oppkjøring­sturnering­er på grunn av en bråte med skader.

ØIF fikk bronse i grunnserie­n – som Elverum vant suverent – etter å ha hanglet på tampen der.

ØIF Arendal avverget Elverums matchball med 33-29-seieren i Sør Amfi sist fredag, og var klar for å jakte revansj etter to tapte sluttspill­finaler mot erkerivale­n – i 2013 og 2017.

Etter 17 minutter var Elverum tre mål foran (12-9), men ØIF hang godt med likevel.

Skade på nøkkelspil­ler

Seks minutter før pause måtte Elverums solide sisteskans­e Morten Nergaard ut med skade.

Men det virket som om Elverum bare fikk påfyll av energi da Emil Imsgard reddet straffe rett etter sitt innhopp.

Elverum vant keeperkamp­en klart i 1. omgang (8-4) og dette styrkeforh­oldet viste seg også i pauseresul­tatet 16-12.

Laurits Mo Rannekleiv tente et visst ØIF-håp med 16-19-redusering­en som holdt ØIF inne i matchen.

Overkjørt i 2. omgang

Elverum satte inn 23-18 etter 12 minutter. Fem minutter senere var ØIF hektet helt av - men fem nye baklengs på rappen.

Elverum ledet 28-18 da 13 minutter gjenstod, og feiringen blant over 2.200 hjemmefans kunne starte. Et tegn på at keeper- og forsvarska­mpen ikke fungerte for ØIF Arendal var at samtlige tre målvakter var i aksjon i matchen. Til slutt røk ØIF med hele elleve mål (24-35).

??  ??
 ??  ?? NÅDDE IKKE FREM: Tine Poklar og Elverum tapte 29-33 mot ØIF i Sør Amfi fredag, men hjemme i Terningen Arena i går kveld var det etterhvert ingen tvil om at vertene skulle kapre nok et sluttspill­gull. For andre år på rad tapte Kenny Ekman, Sondre...