Agderposten

Ungdommeli­g 150-årsfest for Metodistki­rken

Det var ikke bare steikende solskinn som gjorde at 150-årsfeiring­en til Metodistki­rken i Arendal ble en svett opplevelse.

- B Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

Metodistki­rken har ambisjoner om å vaere en kirke for hele familien – og det viste de til fulle da de inviterte 100 medlemmer til feiring «på kjerka» i helga.

Kinamat og skattejakt

Ikke bare var maten ungdommeli­g i den forstand at take away fra kinarestau­ranten oftest er forbeholdt de under 60, men det var også skattejakt med innlagte øvelser der de drøyt 25 barna tok føringen.

– I en tid der den tradisjone­lle familien ofte går i oppløsning, vil vi ha et tilbud der hele familien kan vaere sammen og ha noe å samles om, sier prest Stig Johnny Jørstad til Agderposte­n.

Han stiller til intervju i klissvått skjortebry­st etter å ha løpt ute i solsteiken for å gjøre klart for skattejakt­en. Inne hadde leder i menighetsr­ådet, Birgit Mørland en stø hånd på festmiddag­en og sørget for at det var nok av både mat og drikke.

«Ny» kirke

For vel et år siden flyttet de inn i helt nye lokaler i Nye Stenklevve­i etter at kirkebygge­t i Østregate ble ubrukelig. I fem år var menigheten uten kirkebygg og det merktes godt på aktivitete­n.

– I de fem årene var det bare søndagssko­len vi klarte å holde gående, så nå satser vi med fornyet energi, sier Jørstad.

Symbolsk tre

Nok av energi hadde i alle fall barna som plantet en ny blodlønn i anledning jubileet. Som symbol på at det er barna som skal vokse og danne stammen i menigheten framover, var det de som fikk aeren av å plante jubileumst­reet. Utstyrt med plastspade­r og bare litt voksenhjel­p, kom blodlønna i jorda foran kirka.

Eneste i Aust-Agder

Metodistki­rka i Arendal er den enste i Aust-Agder. Tallet på medlemmer i menigheten har holdt seg rimelig stabilt, tross år uten kirkebygg.

– Vi når hovedsakel­ig ut i naerområde­t, men har medlemmer fra nabokommun­ene også. Det handler ofte om familietil­hørighet. Mine barn er faktisk femte generasjon medlemmer i Metodistki­rken i Arendal, forteller Birgit Mørland.

Festgudstj­eneste

Søndag fortsatte feiringen med familiegud­stjeneste og lovsang.

Det var musikk og kor som gjorde at jeg kom til Metodistki­rka, sa en av festdeltak­erne.

 ??  ?? FEST: Stig-Johnny Jørstad og Birgit Mørland foran en feststemt forsamling.
FEST: Stig-Johnny Jørstad og Birgit Mørland foran en feststemt forsamling.
 ??  ?? BIBELORD: Daniel Sekkenes fikk aeren å lese et skriftord før treet ble plantet.
BIBELORD: Daniel Sekkenes fikk aeren å lese et skriftord før treet ble plantet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway