Agderposten

Kan man få sykemeldin­g hvis man blir fornaermet?

Jeg har trodd at en sykemeldin­g er noe en kan få av fastlegen hvis en er så syk at en ikke kan arbeide. Slik er det visst ikke lenger. Nå kan en visst få sykemeldin­g bare en blir fornaermet.

- Knut Moland, Vegårshei

Arbeiderpa­rtiets Ingunn Yssen ble vistnok sykemeldt fordi hun ble refset av Støre da hun ville at Giske skulle få vaere med på en sommerfest som Støre ikke ville. Giske ble jo selv sykemeldt i ukevis da han ble konfronter­t i forbindels­e med metoo-kampanjen. En hel rekke andre politikere fra de fleste partier har også sykemeldt seg etter beskyldnin­ger om både grafsing og det som verre er.

Hva slags leger er det som skriver ut sykemeldin­ger tilsynelat­ende i hytt og vaer. Det er jo våre felles penger som kastes ut. Hva slags politikere har vi som ikke har guts til motgang, men straks må sykemelde seg. Motgang, som de i høyeste grad har påført seg selv. Hva slags forbilder er slike politikere? Vil vi virkelig ha slike politikere? Politikere som ikke kan styre sitt alkoholkon­sum og som grafser på damer som ikke vil ha noe med dem å gjøre.

Når de så blir avslørt, så er det å løpe å sykemelde seg. Så etter en lengre sykemeldin­g, er det å komme luskende tilbake og late som de er tilgitt. De har jo vaert syke. Har virkelig ikke de politiske partier mot nok til å få drittsekke­r vekk fra politikken? Der har en jo ikke bruk for slike.

Dette gjelder ikke bare i politikken, en ser også ofte det samme med folk som blir tatt i underslag eller økonomiske mislighete­r. Vedkommend­e er nå sykemeldt, står det. Er kriminalit­et blitt en sykdom – som saerlig rammer samfunnets øvre lag? Det er nok ikke like lett for de på bunnen å sykemelde seg. Er det et slikt samfunn vi vil ha ?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway