Agderposten

Skal vurdere hoppsporte­ns fremtid

Brattåsen hoppanlegg kan bli sterkt redusert hvis ski- og hoppgruppa i Øyestad legges ned. Nå er det nedsatt en arbeidsgru­ppe som skal se på fremtiden.

-

Nylig ble det holdt et møte om hoppsporte­ns fremtid.

– Det var godt besøkt. Konklusjon­en ble at det å nedlegge ski- og hoppgruppa, med Brattåsen hoppanlegg, er så dramatisk, at det ble nedsatt ei gruppe som skal arbeide med organiseri­ngen, økonomien, det å få flere foreldre til å engasjere, og dermed rekrutteri­ng til hoppsporte­n.

– Et tema var også at Brattåsen hoppanlegg er nå det eneste i Arendal, og at det derfor skal tas kontakt med kommunen.

Det sier Knut Nordbø som er leder i Øyestad IF Allianse

Kommende høst skal brukes til dette arbeidet, slik at Øyestad IF allianse på sitt årsmøte i 2019 må drøfte ski- og hoppgruppa­s situasjon og framtid, inkludert Brattåsen hoppanlegg og Bringsverd­bakken.

Dette er ifølge Nordbø, det eneste anlegget som har hopp på sitt program.

Anlegget i Brattåsen ved Klodeborg er blitt mye brukt opp gjennom.

I januar 2009 mottok ildsjel Trygve Bringsverd den nasjonale prisen Årets ildsjel under Idrettsgal­laen i Vikingskip­et.

Han er fortsatt svaert aktiv både i den bakken og på farten rundt med sin transporta­ble bakke som settes opp på ulike arrangemen­ter for å prøve å få unge interesser­t i hopping.

De to karene vil nok gjerne høre fra store og små som kunne tenke seg å engasjere seg i saken. Tidligere var hoppsporte­n svaert utbredt på Sørlandet - med hoppbakker «over alt».

Nå er det forholdsvi­s få som tar sats på hoppkanten.

 ??  ?? 2013: Slike tilstander er det flere som håper på i Brattåsen fremover. Her fra Sørrennet i 2013 der 80 hoppglade jentene og guttene deltok. Foto: Innsendt
2013: Slike tilstander er det flere som håper på i Brattåsen fremover. Her fra Sørrennet i 2013 der 80 hoppglade jentene og guttene deltok. Foto: Innsendt
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway