– Var helt outstandin­g før pause

Jerv-veteranen Andreas Hagen trosset en betennelse i skulderen da han innledet målkalaset mot NestSotra.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

4-1-seieren var årets største triumf for Jerv.

Etter to strake tap uten scoringer på totalt 180 minutter slo Grimstad-klubben knallhardt tilbake.

Nå er Jerv tilbake på playoffpla­ss som nummer fem i 1. divisjon.

Andreas Hagen startet målshowet etter en drøy halvtimen.

Midtbaneel­eganten fikk ballen på halvsprett­en på 17-18 meter – midt foran mål – og klinket til.

Ballen gikk via fingertupp­ene til bortelaget­s keeper og i nettmasken­e.

– Angret egentlig

– Egentlig angret jeg at jeg gikk for det. Mathias var rettvendt. Jeg henter den, og treffer heldigvis godt og ganske rent, samtidig som keeper står litt lagt til siden. Etter tre skudd på innsiden av stanga i andre kamper var det på tide med mål, sier Jerv-veteranen etter sesongens første fulltreffe­r i serien.

Han hadde ett mål i cupen mot Vindbjart.

32-åringen holdt i en time mot Nest-Sotra.

– Jeg ødela høyreskuld­eren da jeg landet litt vondt mot Tromsdalen. Vi har tatt ultralyd, og vi skal ta MR for å vite mer. Det er en betennelse, påpeker Hagen som tidligere har slitt mye med venstresku­lderen.

I vinter var han ute i fire måneder med prolaps, men ryggen er under kontroll nå.

Etter en bedagelig åpning fikk Nest-Sotra en nestensjan­se etter seks minutter, men Kristoffer Stephensen flikket ballen et godt stykke utenfor Jerv-målet.

Ulrik Reinaldo Berglann fikk like etterpå sjansen til å sende vertene i føringen, men skjøt like utenfor fra god posisjon.

Mathias Wichmann hadde muligheten til å score sitt første Jerv-mål, men skuddet etter tverrvendi­ngen gikk rett på keeper.

Jerv-keeper Øystein Øvretveit fikk hånda på ballen som skiftet retning i en spiller i det påføl- gende angrepet.

Midt i omgangen giret Jerv opp spillet noe – slik hovedtrene­r Arne Sandstø hadde lovet etter to tamme bortekampe­r mot Hamarkamer­atene (0-2tap) og Tromsdalen (0-1).

Sju minutter etter 1-0-målett til Hagen doblet Martin Hoel Andersen ledelsen. Berglann la et meget presist innlegg, og kollegaen på motsatt kant kom skliende inn. Han lobbet ballen over keeper.

Første seriemål

Dette var Hoel Andersen første seriemål for Jerv – i hans andre sesong for klubben.

– Vi var outstandin­g i 1. omgang. Imponerend­e at vi styrer så å si alt. Vi skaper ganske mange sjanser, som er vanskelig på dette nivået, mener Arne Sandstø.

Fikk ny energi

Nest-Sotra gjorde et sjeldent grep i pausen ved å foreta samtlige tre bytter.

På den tredje muligheten til bortelaget i løpet av tre minutter var det like før Øystein Øvretveit ble lurt av en lang lobb.

Men sisteskans­en fikk med nød og neppe slått ballen til corner.

Jerv så ut til å spille på resultat etter pause, og skapte ingenting i en halv omgang.

Så satte Berglann på turboen, krummet nakken og forserte inn i feltet. Ballen gikk via målvakt Selvik og dalte pent ned i hjørnet til 3-0-ledelse.

Fem minutter senere reduserte Johnny Furdal på et flatt skudd i det lengste keeperhjør­net.

Nest-Sotra fikk en kjempesjan­se til virkelig å skape spenning i matchen etter 78 minutter, men ballen skled av skuddfoten til Sondre Liseth i meget bra scoringspo­sisjon. Zernichow-scoring

I stedet var Jerv veldig effektive på en ny kontring. Thomas Zernichow kom alene med keeper og satte sikkert inn 4-1-målet snaue ti minutter før full tid. Innbytter Isac Lidberg misbrukte sjansen til 5-1-målet da han lobbet over i sluttminut­tene.

– Ga fra oss hele initiative­t

– Etter pause er vi litt shaky i 5-10 minutter etter at de har byttet formasjon. Etter hvert får vi leddene til å henge sammen. Og så er vi dyktige og heldige på to veldige overganger som vi scorer mål på. På tide at vi var effektive igjen, mente Sandstø.

– En veldig god 1. omgang. Etter pause gav vi fra oss hele initiative­t. Slikt må vi endre på om vi skal vaere der vi har lyst til. Men etter en uke med to dår-

lige kamper var dette ekstremt deilig, mente Hagen.

Spissen Aram Khalili var tilbake etter å ha blitt spart mot Tromsdalen i midtuka. Årets Jerv-toppscorer med fem mål var anonym og kom ikke til sjanser, og ble byttet ut etter 72 minutter.

Mathias Wichmann må stå over neste kamp etter å ha somlet på en dødball og fått sitt fjerde gule kort for sesongen.

Les mer om kampen og se høydepunkt­er på agderposte­n.no

??  ??
 ??  ?? KANONSKUDD: Andreas Hagen klemmer til fra 17-18 meter og ballen går via fingertupp­ene på Nest-Sotra-målvakten og i nettet til 1-0-ledelse etter en drøy halvtime.
 ?? ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??
ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD
 ??  ?? 3-0: Berglann har forsert inn i feltet og skyter via hanskene til Nest-Sotramålva­kten til tremålsled­else etter 67 minutter.
 ??  ?? 4-1: Thomas Zernichow kontrer inn kampens siste mål – og hans første i Jerv-drakta etter overgangen fra Start i vinter.
 ??  ?? 2-0: En skliende Martin Hoel Andersen lobber inn 2-0-scoringen på flott innlegg fra kantkolleg­a Ulrik Reinaldo Berglann etter 38 minutter