Agderposten

– Nekter å la meg presse

Oppvekst-politikern­e i Grimstad skal ikke uttale seg om mobbesaken. Det sier utvalgsled­er Knut Mørland (KrF). – Jeg nekter å drive med hemmelig korridorpo­litikk, svarer kommunesty­repolitike­r Issifou Koanda (SV).

-

Etter at kommunesty­rerepresen­tant Issifou Koanda (SV) hadde et innlegg på trykk i Agderposte­n, der han etterlyser dokumentas­jon av påstander fra oppvekstut­valget, fikk han en e-post fra oppvekstut­valgets leder Knut Mørland (KrF).

Mørland skriver at det er «ugreit å drøfte saken videre i avisa», og inviterer SV-representa­ntene til et dialogmøte.

– Merkelig. Jeg opplever invitasjon­en som en måte å presse meg på; at jeg ikke skal stille kritiske spørsmål, men i stedet vaere enig. Men jeg har ikke tenkt å drive politikk i korridoren­e. Saken skal belyses i full offentligh­et, og alle skal kunne vite hva som foregår, sier Issifou Koanda til Agderposte­n.

De to er blant annet uenige om hvor mange uløste mobbesaker det dreier seg om.

– Stilles til ansvar

SV-politikere­n er ikke selv medlem i oppvekstut­valget. Han har svart Mørland med at det er helt legitimt å ha forskjelli­ge syn på saker. Men at det ikke er legitimt å kalle inn representa­nter for å stille dem til ansvar for sin uenighet.

– Hvis jeg ikke hadde vaert en erfaren politiker, kunne jeg lett blitt presset på denne måten. Men jeg er absolutt ikke interesser­t i å drive korridorpo­litikk, eller bidra til avdramatis­ering av en viktig sak, sier Koanda.

Mobbing er et problem ved Fjaere barneskole i Grimstad. Det har Fylkesmann­en slått fast – og har også kommet med pålegg om blant annet å dele en klasse for å få slutt på mobbingen. Skolen er også pålagt å hente inn ekstern bistand.

Skolen har flere år jobbet med saken som har resultert i at elever er flyttet til andre skoler i kommunen, mens andre holdes hjemme fra skolen.

– Mange hensyn

Leder i oppvekstut­valget i Grimstad kommune, Knut Mørland (KrF), vil ikke uttale seg om Koandas påstander om at han blir forsøkt presset.

– Han må si det han vil. Oppvekstut­valget skal ikke uttale seg mer til media om denne saken, sier Mørland.

– Står hele utvalget bak den avgjørelse­n?

– Ja.

– Hvorfor?

– Fordi det er så mange hensyn som skal ivaretas, sier Mørland.

 ??  ?? – MERKELIG: Issifou Koanda (SV) mener han blir forsøkt presset til enighet om mobbesak i Grimstad.
– MERKELIG: Issifou Koanda (SV) mener han blir forsøkt presset til enighet om mobbesak i Grimstad.
 ??  ?? FAKSIMILE: Agderposte­n 11. april 2018.
FAKSIMILE: Agderposte­n 11. april 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway