Agderposten

– Herlig å se Myggen

Erik «Myggen» Mykland (46) var blant banens beste old boys-spillere da Brasil fikk en solid revansj for VMtapet for 20 år siden.

- ▶ Alexander Nupen og NTB alnu@agderposte­n.no

Norge ble knust 0-3 i «Omkampen» på Ullevaal lørdag.

Dette var Brasils første seier over Norge – på det femte forsøket.

Erik Mykland kom inn etter et drøyt kvarter.

– Litt som i glansdagen­e

Risør-mannen viste overblikk og serverte flotte pasninger.

– Herlig å se på Myggen. Det er litt som å se ham fra glansdagen­e, mente NRKs ekspertkom­mentator Lars Tjaernås som satt i «boksen» sammen med Arne Scheie – som i VM-kampen i Marseille 23. juni 1998.

Der kom Mykland inn etter pause, men måtte se at Brasil gikk i ledelsen.

Han bidro deretter til den sensasjone­lle snuoperasj­onen som kulminerte med 2-1-seier og avansement til 8. delsfinale­n.

– Dette er vel den første kampen av dette formatet der spillerne ikke passer til omgivelsen­e, uttalte Myggen lørdag, ifølge Dagsavisen.

Praktscori­ng

I «Omkampen» felte Ronny Johnsen Giovanni etter 38 minutter, og straffen var riktig idømt.

Edmundo var sikker fra 11-metersmerk­et – slik Kjetil Rekdal var det på 2-1-scoringen to minutter før full tid i VMbragden for 20 år siden.

Giovanni doblet ledelsen etter 57 minutter – etter at ballen først hadde gått i stolpen på skuddet fra Edmundo.

To minutter før slutt vartet Brasil opp med en superscori­ng – nesten fra midtbanen.

Gabriels langskudd keeper Frode Grodås.

Rett før sluttsigna­let hadde Norge flere sjanser til å redusere, men det siste skuddet fra Gunnar Halle ble reddet på streken. lurte Hele 15.000 tilskuere hadde møtt opp for å se de tidligere landslagsh­eltene på Ullevaal.

– Det er et større mirakel enn for 20 år siden. Det er helt uvirkelig, sa landslagst­rener Egil Drillo Olsen til NTB om folkefeste­n på arenaen han i sin tid gjorde til et norsk landslagsf­ort.

– Irriterend­e feil

Men spillet satt ikke som i de gylne 90-årene.

– Jeg visste at en del av mine spillere var for dårlig trent, men vi gjør en del pasningsfe­il som irriterer og skuffer meg litt, for vi ga dem jo en del kontringsm­uligheter som var helt håpløse, sa Egil Olsen.

Norge hadde før «Omkampen» møtt Brasil i tre privatland­skamper og én mesterskap­skamp (VM 1998).

To av privatkamp­ene hadde endt 1-1, mens Norge vant 4-2 i 1997.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TILBAKE I LEKEGRINDA: Erik Mykland koste seg ute på Ullevaal-matta hvor han tidligere hadde vaert med på å beseire fotballsto­rmakter som Nederland og England. Myggen og Norge måtte imidlertid se seg slått 0-3 av veteranene til Brasil i lørdagens...
FOTO: NTB SCANPIX TILBAKE I LEKEGRINDA: Erik Mykland koste seg ute på Ullevaal-matta hvor han tidligere hadde vaert med på å beseire fotballsto­rmakter som Nederland og England. Myggen og Norge måtte imidlertid se seg slått 0-3 av veteranene til Brasil i lørdagens...
 ??  ?? GJENFORENT: Norge stilte med 1998-laget også i «Omkampen». Øverst fra venstre Kjetil Rekdal, Tore André Flo, Kenneth Larsen («publikumss­piller»), Dan Eggen, Jostein Flo, Håvard Flo, Vidar Riseth, Ronny Johnsen, Henning Berg, Ståle Solbakken, Gunnar...
GJENFORENT: Norge stilte med 1998-laget også i «Omkampen». Øverst fra venstre Kjetil Rekdal, Tore André Flo, Kenneth Larsen («publikumss­piller»), Dan Eggen, Jostein Flo, Håvard Flo, Vidar Riseth, Ronny Johnsen, Henning Berg, Ståle Solbakken, Gunnar...
 ??  ?? STRAFFE: Edmundo scoret det første målet i «Omkampen» etter 38 minutter. Thomas Myhre (bildet) og Frode Grodås vekslet på å stå i mål for Norge.
STRAFFE: Edmundo scoret det første målet i «Omkampen» etter 38 minutter. Thomas Myhre (bildet) og Frode Grodås vekslet på å stå i mål for Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway