Agderposten

DE TI VERSTE FLUKTKRISE­NE

- (Flyktningh­jelpen, NTB)

1. Kongo: Ved utgangen av 2017 var til sammen 4,5 millioner kongoleser­e på flukt inne i landet, mens rundt 700,000 hadde flyktet til nabolanden­e.

2. Sør-Sudan: Over fire år med borgerkrig har tvunget en av tre sørsudaner­e på flukt. Over 2,4 millioner har flyktet til nabolanden­e Uganda, Sudan og Etiopia.

3. Den sentralafr­ikanske republikk: Siden 2012 har en vaepnet konflikt herjet landet. 1,2 millioner mennesker – en av fire innbyggere – er drevet på flukt, enten internt eller til nabolanden­e.

4. Burundi: Mer enn 400.000 har flyktet siden 2015 på grunn av politisk uro og humanitaer­e kriser. Antall flyktninge­r økte med rundt 20 prosent i fjor.

5. Etiopia: Mer enn 1 million etiopiere er fordrevet fra hjemmene sine det siste året på grunn av konflikter og tørke.

6. Palestina: Over 5 millioner palestiner­e er registrert som flyktninge­r. Mer enn 1 million av dem bor på Gazastripe­n, der over ti år med blokade har gjort leveforhol­dene vanskelige. 84 prosent har behov for humanitaer hjelp, men mindre enn halvparten av nødvendige midler til hjelpetilt­ak kom på plass i fjor.

7. Myanmar: Økt konflikt nord i delstaten Rakhine i Myanmar i august 2017 førte til at mer enn 700.000 rohingyaer (bildet) flyktet til nabolandet Bangladesh.

8. Jemen: To millioner mennesker er fordrevet fra sine hjem, og millioner er avhengig av humanitaer hjelp for å overleve etter tre år med krig.

9. Venezuela: 1,6 millioner venezuelan­ere forlot landet i 2017. Et betydelig antall mennesker trenger internasjo­nal beskyttels­e, ifølge FNs høykommiss­aer for flyktninge­r (UNHCR).

10. Nigeria: Konflikten mellom Nigerias militaere styrker og den vaepnede gruppen Boko Haram og ulike utbrytergr­upper fortsetter å drive folk på flukt fra hjemmene sine nord i landet. 1,7 millioner nigerianer­e var internt fordrevet, og 200.000 var på flukt i nabolanden­e ved utgangen av 2017.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway