Agderposten

Tabbenes dag for Arendal

Med seier mot Hødd kunne Arendal etablere seg som et topplag i avdelingen sin i 2. divisjon. I stedet skulle tre markerings­tabber i forsvar sørge for et stygt tap.

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

I det som i perioder var en jevn affaere på Høddvoll endte Arendal opp med null og niks.

Markerings­svikt ved tre anledninge­r kostet Arendal like mange baklengs, og det endte til slutt med 1-3-tap.

Hjemmelage­t Hødd satte sitt andre mål i det 78. minuttet, da Arendal ikke fulgte et løp mot dødlinja.

Ballen ble slått inn foran mål der en umarkert Magnus Myklebust kom stormende og satte ballen i nettet.

Etter 86 minutter fikk Arendal en stor sjanse til å utlikne.

Da steg Lynge Christense­n til vaers foran mål, men headingen gikk rett på keeper.

I det klokken passerte 90 spilte minutter kom derimot spikeret i kista.

Igjen var Arendal-forsvaret borte, og et innlegg på tvers av boksen fant samme Myklebust som enkelt kunne sette inn sitt andre for dagen.

Skuffet

Det var en tydelig skuffet Mattias Andersson som snakket med Agderposte­n over telefon etter kampen.

– Vi slapp inn litt for enkle baklengs. Vi hang ikke med helt. Vi var ikke gode nok. I andre omgang var Hødd bedre enn oss. Kampen svingte før 2-1, men de fikk den. Ingen kan ta spillerne på innsatsen i dag, Hødd var bare bedre. Det er bittert, vi er skuffet, sa Andersson etter kampslutt.

I de to neste kampene møter Arendal Bryne og Skeid hjemme.

Andersson er klar på at laget vil bygge videre på første omgang mot Brattvåg for de to strake hjemmekamp­ene som kommer.

– Piss jaevlig

Kaptein Sune Kiilerich var heller ikke fornøyd etter tapet.

– Det er bare «piss jaevlig» at de scoret 20 sekunder før pause. Og så la de om taktisk, noe som var lurt for de, men jeg syns vi manglet energi i andre omgang. Vi tapte for mange dueller og mistet for mange enkle baller. Det er ikke godt nok, mener den danske stopperen.

– Det er piss irriterend­e. Vi kom hit for å ta tre poeng, og nå står vi her med null. Det er så irriterend­e at vi ikke klarte å holde nullen til pause. De kom for lett til, la han til.

Han mener også at Arendal nå må ta seks poeng i de to neste kampene for å henge med i toppen, og innrømmer at det begynner å bli kritisk med tanke på å ta igjen de to lagene på topp.

Slapp inn på overtid

Arendal startet kampen bra defensivt og fikk kampen inn i sitt spor, samtidig som de etter hvert klarte å holde ballen i laget i større grad, og etter 25 minutter resulterte det i scoring.

Jens Kristian Skogmo svingte ballen inn i boksen, og der, bak to Hødd-spillere, dukket danske Rasmus Lynge Christense­n opp og kunne enkelt sette ballen i hjørnet.

Tre minutter på overtid av første omgang smalt det derimot i den andre enden, da Arendalfor­svaret glapp på et innlegg og Hødds Eirik Haugan kunne enkelt sette inn 1–1 med et av omgangens siste spark på ballen.

 ??  ?? - BITTERT: Mattias Andersson, her på Norac stadion under en tidligere kamp, var tydelig skuffet etter tapet for Hødd søndag.
- BITTERT: Mattias Andersson, her på Norac stadion under en tidligere kamp, var tydelig skuffet etter tapet for Hødd søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway