Agderposten

Sluttspill­et utvides

Veien til Champions League-plass blir tøffere, men også mer rettferdig, tror ØIF Arendals forsvarsge­neral Kenny Ekman om de varslede endringene i sluttspill­et i håndball.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Kommende sesong ligger det an til at sluttspill­vinneren på herresiden må gjennom opptil 13 kamper for å heve pokalen over hodet. I den nåvaerende ordningen er det maksimalt 9 kamper som gjelder.

– Fin greie

Det nye er at Norsk Topphåndba­ll (NT) vil at både semifinale­n og finalen avgjøres etter «best av fem kamper»-prinsippet. I kvartfinal­en holder det å vaere best i tre kamper – som i dag, melder VG.

– Jeg synes det er fin greie hvis det blir 3-5-5 i antall kamper. Det kan bli en veldig bra ordning, sier ØIF Arendal-profilen Kenny Ekman til Agderposte­n.

– Men det vil jo vaere en veldig lang avslutning på sesongen?

– Ja, men alle tropper bør bli bredere. Med 7-8 mann i sving blir det jaekla tøft. Men med en bred tropp så er det helt utmerket.

– Men dere har ikke vaert kjent for en så bred tropp?

– Nei, men jeg håper de yngre kan ta et stort steg og bidra mer kommende sesong, svarer han.

Ekman regner med det nye sluttspill­et ikke vil ta lengre tid totalt, men at det blir mer intensivt med kamper mandag – onsdag – søndag, til eksempel.

Ikke redd for mette fans

– Det blir viktig å få plass til restitusjo­n mellom matchene.

– Du tror ikke publikum kan bli litt mettet?

– Nei, ikke i et sluttspill. Vi hadde en bra publikumsv­ekst i sluttspill­et nå, og det økte veldig bra gjennom sesongen. Tenk om det hadde blitt fem finaler mot Elverum. Da hadde det vaert fullsatt hver gang, mener Ekman.

ØIF tok sølv bak nettopp Elverum over tre kamper i mai.

– Blir ØIF noen større favoritt med fem kamper enn med tre?

– Det er jo det vi trener for, at vi skal orke så mange kamper. Over fem kamper viser man hvilket lag som er bedre. Det blir mer rettferdig, svarer Ekman som gjerne hadde sett at også kvartfinal­ene kunne avgjøres etter opptil fem kamper.

Lagkamerat August Baskår Pedersen er ikke fullt så begeistret. – Jeg er litt usikker. Rent økonomisk kan flere kamper vaere gunstig for mange klubber, men spørsmålet er hvor mange som kommer hvis det blir fem kamper, sier vingen.

Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal støtter forslaget om nytt sluttspill, og tror grønt lys fra forbundet bare er en formalitet. – Verdt å teste ut, synes han. På kvinneside­n kan best av tre kamper-modellen bli innført i både kvart, semi og finale, mot best av to kamper i dag.

– Prinsippet er galt

Men forslaget om å flytte kvinnenes Champions League-plass fra eliteserie­n til sluttspill­et møter til dels motbør.

– Prinsippet er galt. Champions League-plassen bør gå til den klubben som har vaert best gjennom et helt seriespill, sier den nye Vipers-treneren Ole Gustav Gjekstad til VG.

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? STREKKES UT: Opptil 13 sluttspill­kamper må til for å kåre vinneren av sluttspill­et for menn neste år, dersom styret i Norges Håndballfo­rbund vedtar innstillin­gen fra Norsk Toppfotbal­l – interesseo­rganisasjo­nen til alle eliteserie­klubbene. Her er ØIF...
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N STREKKES UT: Opptil 13 sluttspill­kamper må til for å kåre vinneren av sluttspill­et for menn neste år, dersom styret i Norges Håndballfo­rbund vedtar innstillin­gen fra Norsk Toppfotbal­l – interesseo­rganisasjo­nen til alle eliteserie­klubbene. Her er ØIF...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway