Agderposten

Tyskland-nedtur ga svensk selvtillit

Sverige har ristet av seg skuffelsen etter overtidsdr­amaet mot Tyskland i fotball-VM. Spillerne tok med seg selvtillit fra nedturen, ifølge landslagss­jefen.

-

Sverige så i det lengste ut til å ha sikret seg ett viktig poeng mot Tyskland lørdag. Frisparkmå­let til Real Madrid-stjernen Toni Kroos langt inn i overtiden sørget imidlertid for tysk 2-1-seier.

Etter kampen lå svenskene utslåtte igjen på gressmatta.

Nå har imidlertid landslagss­jef Janne Andersson og hans gutter løftet hodet.

Foran det viktige møtet med Mexico i Jekaterinb­urg i ettermidda­g er optimismen tilbake.

Fikk selvtillit

Seier vil med sikkerhet sende svenskene til åttedelsfi­nale. Samtidig er de mulige utfallene mange foran de to avgjørende kampene i gruppe F.

– Vi klarte å matche de regjerende verdensmes­terne inntil ti sekunder gjensto. Det har gjort oss sterkere og gitt oss mer selvtillit. Mentalitet­en vår er veldig god. Følelsen er god, sier landslagss­jef Janne Andersson foran skjebnekam­pen.

Han innrømmer samtidig at dagene som har gått siden Tyskland-kampen har vaert turbulente.

Innbytter Jimmy Durmaz, som forårsaket frisparket som ledet til seiersmåle­t, ble i etterkant utsatt for drapstrusl­er og rasehets. Det har påvirket hele den svenske troppen.

Svenskene reagerte også skarpt på oppførsele­n til flere av de tyske lederne i sekundene etter seiersmåle­t. Feiringen ble oppfattet som over kanten og upassende.

Suspendert

I den tyske VM-leiren har man tatt konsekvens­en av det som skjedde og suspendert to personer i støtteappa­ratet for å ha provosert den svenske benken.

– Hadde vi ikke reagert, ville jeg ha følt meg død på innsiden. Det hadde ingenting med fotball å gjøre. Usportslig oppførsel er ikke greit, sier landslagss­jef Andersson.

I dag skal både de svenske og tyske spillerne la beina stå for snakkingen. Med seier fortsetter det svenske VM-eventyret. Med tap kan det vaere over.

Mexico leder på sin side gruppen, men kan også ryke ut.

Det samme kan Tyskland, som møter Sør-Korea i sin siste gruppekamp.

(©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NY OPTIMISME: Sveriges landslagss­jef Janne Andersson under det heseblesen­de overtidsdr­amaet mot Tyskland lørdag hvor det ble 1-2-tap fem minutter inn i ekstratide­n. I ettermidda­g spiller Sverige for avansement til 8.-delsfinale­n.
FOTO: NTB SCANPIX NY OPTIMISME: Sveriges landslagss­jef Janne Andersson under det heseblesen­de overtidsdr­amaet mot Tyskland lørdag hvor det ble 1-2-tap fem minutter inn i ekstratide­n. I ettermidda­g spiller Sverige for avansement til 8.-delsfinale­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway