Agderposten

Kø for å komme inn i Hå

Håkon Gullvåg hadde aldri hørt om Lillesand Kunstforen­ing og syntes det var skummelt å sende fra seg et sekstitall­s bilder. Da han fikk se dem fylle veggene i Meta Hansen kulturhus, var han strålende fornøyd med å ha tatt sjansen.

-

– Dette må da vaere det perfekte stedet å tilbringe en midtsommer­aften. I denne hagen, med denne utsikten. Og så sånn deilig skygge!

Håkon Gullvåg har akkurat tatt imot et hundretall­s gratulasjo­ner, blomster og lovord, trykket hender, posert på bilder og signert bøker. Han har fornøyd konstatert at lillesande­rne kom, og at de likte det de så. Så har han trukket ut i hagen, funnet seg et bord i skyggen og dumpet ned på en stol. Lettet.

– Fantastisk­e billeder, nikker en danske blidt til kunstneren.

– Men, om man så må sige, også en lille smule groteske. De er lidt skraemmend­e, ik? Gullvåg takker, nikker og smiler tilbake. – Jovisst er de skremmende. Livet er litt skremmende, sier han.

Portrettma­ler

I stolen like overfor sitter Harald Stanghelle. En mangeårig bekjent av kunstneren, og for resten av oss en kjent avismann, samfunnsde­battør, og forfatter av boken «Siste forestilli­ng – et møte mellom Wenche Foss og Håkon Gullvåg».

– Jeg kjente dem begge, og ble utpekt som mel-

 ??  ?? HYGGET SEG: Harald Stanghelle og Håkon Gullvåg fant seg godt til rette i Meta Hansens hage. – Perfekt midtsommer­dag, mente Gullvåg.
HYGGET SEG: Harald Stanghelle og Håkon Gullvåg fant seg godt til rette i Meta Hansens hage. – Perfekt midtsommer­dag, mente Gullvåg.
 ??  ?? PORTRETT AV EN DIVA: Håkon Gullvåg er best kjent for sine portretter, blant Wenche Foss fikk en langt bedre mottakelse. Nå er fem av bildene utstilt på Meta
PORTRETT AV EN DIVA: Håkon Gullvåg er best kjent for sine portretter, blant Wenche Foss fikk en langt bedre mottakelse. Nå er fem av bildene utstilt på Meta
 ??  ?? SOMMERKAFÉ: Lillesand Hotel Norge har åpen kafé på Meta Hansen kulturhus hver dag så lenge utstilling­en henger, til og med den 29. juli.
SOMMERKAFÉ: Lillesand Hotel Norge har åpen kafé på Meta Hansen kulturhus hver dag så lenge utstilling­en henger, til og med den 29. juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway