Agderposten

Bruktbutik­ken så populaer at den må ha større lokaler

NMS Gjenbruk i Arendal feirer 15 år med frivilligh­et og brukte ting. Nå er de på jakt etter større lokaler de kan vokse videre i.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi merker trendene veldig godt. Akkurat nå er 70-tallet veldig in. Porselen fra Porsgrund og Kragerø går ut så raskt vi kan få det i hyllene, sier Margot Eikeland.

Hun er en av 40 frivillige som jobber gratis og sørger for at butikken i Vestregate er bemannet til enhver tid.

Fullt hus

Men de har en utfordring, som egentlig er av det gode slaget: Lageret er fullt. Både sesonglage­ret på loftet, inntakslag­eret ved siden av butikken, og butikken i seg selv. Alt er ting folk har levert inn gratis, som de selger til inntekt for misjonsarb­eidet.

– Også der ser vi trendene veldig tydelig i hva vi får inn. Ingen vil ha tinn eller kobber lenger. Derfor får vi inn mye av det. Da jeg giftet meg, fikk vi noen gjeve tinnboller, men nå selger vi tinn til kilopris til oppkjøpere som smelter det om, forteller Eikeland.

Mens hun forteller om alt som ikke blir solgt, slik som broderte bilder med tusenvis av sting, kommer en dame innom med to fiskesteng­er.

De kommer antakelig til å ryke ut så snart de kommer ut i butikken.

Like fort forsvinner bestikk i ekte sølv, og det som kommer med teakhåndta­k. Det er visst veldig in.

Lager marked

Torsdag skal de ha marked med halv pris på alt. Håpet er å få ryddet ut av butikk og lager, slik at de kan få plass til noe av det nye som kommer inn.

– Jeg solgte akkurat en spisegrupp­e på morgenen, og klarte å få litt bedre plass her. Møbler er etterspurt. Det spiller liten rolle hva det er. Både store salonger, og mindre møbler, sier Eikeland. Et eget rom er satt av til bøker og musikk. Men LP-platene står tilsynelat­ende urørt. Det samme gjør bøkene, med unntak av i dårlig sommervaer.

Regnvaersb­utikken

– Når det regner, kommer båtturiste­ne og kjøper bøker de kan ha i båten. Men ellers er det ikke mange som kjøper papirbøken­e, forteller Eikeland.

Kundegrupp­en til butikken er variert, men spesielt turistene er med på å sette fart på omsetninge­n. De utenlandsk­e turistene snuser seg frem til butikken et stykke opp i Vestregate og handler mye.

De som står for det fysisk største volumet, er alle de som skal ha møbler. Derfor må lokalet NMS Gjenbruk leter etter ha god bilparkeri­ng, så kundene kan hente og levere møbler uten problemer.

 ??  ??
 ??  ?? UT MED EN GANG: To fiskesteng­er som ble levert inn, kommer Marie Louise Landsverk til å selge raskt.
UT MED EN GANG: To fiskesteng­er som ble levert inn, kommer Marie Louise Landsverk til å selge raskt.
 ??  ?? IKKE NOK: Margot Eikeland måtte lete lenge for å finne noe fra Porsgrund Porselen som ikek var solgt.
IKKE NOK: Margot Eikeland måtte lete lenge for å finne noe fra Porsgrund Porselen som ikek var solgt.
 ??  ?? FULLT: Og trangt, i gjenbruksb­utikken i Vestregate.
FULLT: Og trangt, i gjenbruksb­utikken i Vestregate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway