Agderposten

Legende er lei Neymar

Den danske keeperlege­nden Peter Schmeichel er lei Neymars skuespill under VM, og ønsker den brasilians­ke superstjer­nen ut av mesterskap­et.

- ▶

– Det eneste jeg tenker er at jeg ønsker at denne spilleren ikke spiller. Fordi det er så irriterend­e å se måten han forsøker å få gule kort til sine motspiller­e, sa keeperlege­nden Schmeichel til Russia Today, ifølge den danske avisen Ekstra Bladet.

Neymar scoret ett og spilte en avgjørende rolle ved den andre målet da Brasil tok seg til kvartfinal­en etter å ha slått Mexico 2-0. Også i denne kampen, som tidligere kamper, fikk Neymar unormalt mye vondt da motspiller­ne taklet.

– Jeg bryr meg ikke mye om kritikken, eller rosen for den saks skyld, for det kan påvirke prestasjon­ene, sa Neymar konfronter­t med skuespill-kritikken etter mandagens kamp mot Mexico.

– Holdt på å dø

Spesielt én episode opprørte Schmeichel, da en skrikende Neymar rullet i smerte etter at en motspiller tråkket han på ankelen med 20 minutter igjen å spille.

– Neymar lå nede og holdt på å dø. Jeg trodde han skulle bli lagt på båre, sendt av gårde med ambulanse og at vi aldri mer kom til å se han igjen. Har du noen gang sett Ronaldo gjøre noe lignende? Som ung laerte han raskt at dette ikke er måten å gjøre det på, for han hadde en god manager i Alex Ferguson. Ser du Messi eller Harry Kane gjøre det? Nei, svarte dansken på sitt eget spørsmål.

Også Mexicos landslagss­jef Juan Carlos Osorio var i harnisk etter mandagens kamp. Han nevnte ikke Neymar med navn, men lot det tydelig skinne hvem han siktet til.

– Det er en skam for fotballen at så mye tid ble kastet bort på grunn av én enkelt spiller. Mine spillere kom ut av rytmen på grunn av alle stoppene i spillet. Det var en situasjon der det var fire minutters pause. Det burde ikke vaere så mye skuespill, sa Osorio.

Patetisk

Neymar har blitt taklet 23 ganger så langt i mesterskap­et, åtte ganger mer en noen annen spiller FOTBALL

De to landene møtes til kvartfinal­e i VM fredag, etter at Nacer Chadli scoret 3-2-målet og sendte Belgia videre fra åttedelsfi­nalen mot Japan fire minutter på overtid. Japan sjokkerte ikke bare Belgia, men en hel fotballver­den da de scoret to mål på fire minutter like etter pause mandag kveld. Dermed måtte Martinez’ menn hente fram sitt aller ypperste for å snu kampen.

Nå håper landslagss­jefen å få se sitt lag spille fotball på samme måte mot Brasil.

– Da vi havnet under 2-0 (mot i VM. Men i mange av situasjone­ne ender det opp med at 26-åringen skriker av smerte, ruller x-antall ganger rundt og har det fryktelig vondt. Sekunder senere er han i full gang Japan), fikk vi en følelse av at «OK, nå har vi ikke noe å tape», hvilket fikk det til å løsne for oss. Det er sånn det vil vaere mot Brasil, bortsett fra at vi kan ha den følelsen fra første igjen.

Men Neymar bryr seg som kjent ikke.

(©NTB) sekund, sier Martinez, og forklarer:

– Når du spiller mot Brasil, må du akseptere at de er det beste laget i turneringe­n. Du må akseptere rollen din. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SPENT: Belgias Roberto Martinez slapp jubelen løs etter at Belgia slo ut Japan 3-2 mandag kveld.
FOTO: NTB SCANPIX SPENT: Belgias Roberto Martinez slapp jubelen løs etter at Belgia slo ut Japan 3-2 mandag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway