Agderposten

Må bytte ut autovernet som stikker ut på E18

Flere steder har midtrekkve­rket på E18 mellom Grimstad og Lillesand fått solslyng – og stikker nesten ut i kjørebanen.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Vi er kjent med dette og har bestilt nytt rekkverk flere steder. Vi regner med at det blir byttet ut i løpet av noen dager, sier administre­rende direktør i Agder OPS, Jan Walle, til Agderposte­n.

Flere steder i 100-sonen mellom Grimstad og Lillesand har solslyng ført til at midtrekkve­rket har løsnet fra stolpene og buler ut mot veibanen.

Nesten ut i kjørebanen

Agderposte­n fant to steder ved Trolldalen hvor autovernet stikker nesten helt ut til den gule stripen i veikanten.

– Det er et fenomen som heter solslyng og det kan forekomme når det er veldig høye temperatur­er. Vi har noen steder hvor det har vaert påkjørsel av rekkverket tidligere. Det er da blitt reparert, men det får en større svakhet for solslyng. Nå skal det byttes ut med helt nytt rekkverk, sier Walle.

Kjegler satt ut

Agder OPS Vegselskap har ansvar for drift og vedlikehol­d av den nye E18 strekninge­n mellom Grimstad og Kristiansa­nd. Kontrakten med Aust- og Vest-Agder fylkeskomm­uner varer frem til 2024.

Walle opplyser at det på minst ett sted er satt ut kjegler for å advare bilistene på E18.

– Hvis de stikker så langt ut at de er i naerheten av den gule stripen, så setter vi ut kjegler for å gjøre bilistene oppmerksom på det, sier direktøren.

Han anslår at de aktuelle rekkverken­e vil vaere byttet ut i løpet av uken.

Tirsdag ettermidda­g var det satt ut varselskil­t minst fem steder mellom Lillesand og Grimstad.

 ?? FOTO: JØRUND FLAA ?? SOLSLYNG: Her på E18 ved Trolldalen mellom Lillesand og Grimstad stikker midtrekkve­rket nesten ut til den gule stripen.
FOTO: JØRUND FLAA SOLSLYNG: Her på E18 ved Trolldalen mellom Lillesand og Grimstad stikker midtrekkve­rket nesten ut til den gule stripen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway