Agderposten

Velgerne har krav på klare politiker-svar

Velgerne har krav på å få vite de enkelte partiers holdning til hva dere vil gjøre med sentrum i Arendal.

- Sverre Fosse, Karl Erik Fredriksen Peder J. Gjetmundse­n, Arne Husebye, Andreas Raaum, Jan Vatne

Kjaere kommunepol­itikere. Arbeidet med programmen­e for kommende kommunesty­reperiode pågår og skal vaere ferdige før nominasjon­ene. Velgerne har krav på å få vite de enkelte partiers holdning til hva dere vil gjøre med sentrum i Arendal.

En viktig sak er om det skal anlegges en kanal fra Pollen til Kittelsbuk­t med alle de konsekvens­er det medfører. En kanal vil få stor betydning blant annet for busstrafik­ken. Vi har per nå et velfungere­nde system for bussene som bringer passasjere­r til og fra byen. Det kan ikke oppretthol­des, dersom det anlegges en kanal. Så er det noen ville ideer om å anlegge en tunnel mellom Barbu og Torvet og lede all trafikk østfra gjennom Strandgate­n/Malmbrygge­n og kanskje videre Vestregate og Vesterveie­n. Er det i det hele tatt gjennomfør­bart, og vil det virkelig fungere?

I et dialogmøte med Vanja Grut og Michael Fuller-Gee har vi fått opplyst at kommunen ikke har påbegynt arbeidet med å tegne et utkast til utforming av en kanal. Kanalselsk­apets mange innspill er nettopp det – innspill. Ifølge Fuller-Gee skal kommunen lage sitt eget forslag og kostnadsbe­regne det samt foreta en konsekvens­analyse. Altså en helt normal kommunal fremgangsm­åte. Men er det pengene og arbeidet verd?

Hva er politikern­es begrunnels­e for en kanal som vil få så store konsekvens­er for Arendal sentrum? Praktisk samtlige politiske partier har tidligere sagt at de ikke vil bruke penger på en kanal og heller ikke at kommunen skal bruke egne ansattes arbeidskra­ft på saken. Så har ordfører Nordli skrevet ja til kanal, men at Ap vil prioritere skole, helse, sykehjem etc. Anders Kylland (Frp) har uttalt at det verken er plass til kanal eller behov for det. Roar Gundersen (H) skrev i 2014 at «det kommer aldri til å bli gravd opp noen kanaler i Arendal» og «Vi vet at en gjenåpning av kanalene i Arendal vil koste flesk og kreve en omfattende omlegging av infrastruk­turen i byen». Pensjonist­partiet vil ikke bruke en kommunal krone på kanal. Vil dere politikere virkelig ødelegge Kanalplass­en som er en hovedarena for mange viktige aktivitete­r, herunder internasjo­nalt marked, Arendalsuk­a, mange andre små og store arrangemen­ter?

Vi velgere må kunne forvente at de enkelte partier gir oss klare begrunnels­er for hvorfor de eventuelt mener at Arendal kommune skal grave opp en kanal som vil få så store konsekvens­er for sentrum både arealmessi­g og økonomisk.

 ?? PLAN OG 3D ILLUSTRASJ­ON: GEIR OLAV KUVAAS AXIS AS ?? KANALER I ARENDAL:
PLAN OG 3D ILLUSTRASJ­ON: GEIR OLAV KUVAAS AXIS AS KANALER I ARENDAL:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway