Agderposten

Vil skrive historie

Chris Froome er som ventet klar for Tour de France etter at UCI mandag la ned granskinge­n mot ham. Han stiller som kaptein for et kruttsterk­t Sky-lag.

-

I helgen ble det kjent at Tour de France-arrangøren ASO ville nekte Froome å delta i årets utgave. De fryktet britens dopingsak kom til å skade rittets omdømme. Alt forandret seg med Det internasjo­nale sykkelforb­undets (UCI) avgjørelse om å avslutte saken.

Tirsdag tok Sky ut Tourtroppe­n på åtte ryttere. Froome skal forsøke å ta sin femte sammenlagt­seier i verdens mest prestisjet­unge Grand Tour-ritt. Åpningseta­ppen starter i Noirmoutie­r-en-l’Île lørdag formiddag.

– Jeg vil skape historie med min femte Tour de France-seier. Det kommer ikke til å bli enkelt, men jeg føler meg klar og kunne ikke ha drømt om et bedre team rundt meg, sier Froome.

Dagen før redegjorde UCI for at Froome-frifinning­en ble gjort etter samråd med eksperter hos Verdens antidoping­byrå (WADA). Froome avga en prøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedis­inen salbutamol under fjorårets Vuelta a España.

Froome er regjerende mester i alle de tre store Grand Tourritten­e. Nå kan han havne i selskap med Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain – alle ryttere som har vunnet Tour de France fem ganger.

– De siste tolv månedene har vaert de tøffeste, men også de mest utrolige i min karriere. Jeg har aldri startet Tour de France like etter å ha syklet Giro d’Italia, hvilket har betydd en helt ulik inngang til rittet. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KLAR: Chris Froome er en del av Sky-troppen som stiller på start i Tour de France lørdag.
FOTO: NTB SCANPIX KLAR: Chris Froome er en del av Sky-troppen som stiller på start i Tour de France lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway