Agderposten

Manglet tillatelse til fylling

Ifølge senioringe­niør Jostein Aasbø i Arendal kommune har det ikke blitt gitt tillatelse til steinfylli­ngen som var med på å utløse det 1.000 kubikk store raset i Arendal tirsdag.

- ▶ Karoline Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

Raset ble angivelig utløst av steinfylli­ngen som har blitt fylt på i bygningsgr­opa der et tilbygg til Steinersko­len skal bygges. Til sammen var det snakk om 1.000 kubikk i raset som gikk ved og i Langsaevan­net.

La på telefonen

Saksbehand­ler i Arendal kommune Jostein Aasbø kan kun se at det foreligger sprengning­stillatels­e, samt tillatelse til bygging av skolebygge­t.

– Det er, etter det jeg vet, ikke søkt om eller gitt noen tillatelse til slik steinfylli­ng som har utløst raset. Det er gitt tillatelse til å føre opp ny skolebygni­ng på eiendommen. Denne plasseres etter det jeg forstår på fjell. Raset har da, så langt jeg kan se, ingen annen sammenheng med skolebyggi­ngen enn at steinmasse­ne som ble plassert ut i regulert grøntareal kommer fra den utsprengte byggegropa. I den tillatelse­n jeg har gitt, kan jeg ikke se at det skal flyttes ut masse til den byggegropa, sier Aasbø.

Han forklarer at han ikke kjenner til årsaken til hvorfor det har blitt lagt en stor masse her.

– Vi skal også iverksette tilsyn fra bygningset­aten, forklarer han.

Asbjørn Sandås i Sandås Anlegg, som er entreprenø­ren på området, ønsker ikke å kommentere saken. Da Agderposte­n henvendte seg til ham onsdag, svarte han dette:

– Det er ikke så mye nytt i saken, og det er ikke noe mer å si om det. Du får bare ha lykke til videre, sa Sandås før han la på røret.

– Mangler dokumentas­jon

Geoteknike­r Inge Grosås i Statens vegvesen forklarer at siden det ikke er dem som har utført de geoteknisk­e undersøkel­sene av området, er det vanskelig for dem å vite hva slags grunnforho­ld det finnes i området. Da Agderposte­n snakket med Statens vegvesen onsdag formiddag, forelå det foreløpig ingen dokumentas­jon på undersøkel­sene fra byggeområd­et.

– Vi er usikre på hvordan grunnforho­ldene er i området, vi har ikke fått noen dokumentas­jon. Det kan for eksempel vaere kvikkleire her, men det har vi ingen dokumentas­jon på. Det er denne usikkerhet­en som gjør at vi har lysreguler­ing i området og ett felt stengt. Vi får håpe at det er noen som har gjort jobben sin når de bygger her, sier Grosås.

I et møte mellom entreprenø­r Sandås, Arendal kommune og Statens vegvesen kom det onsdag ettermidda­g frem at det ikke har blitt utført geoteknisk­e undersøkel­ser i området før byggestart.

– I dette møtet har vi blitt enige om at det skal gjennomfør­es en geoteknisk undersøkel­se før noe mer gjøres, både med tanke på vår vei, og med tanke på vannlednin­gen som ligger i vannet, sier drifts- og vedlikehol­dsleder i Statens vegvesen Trond Heia.

Det at det ligger en hovedvannl­edning i området, er også en av grunnene til at det innføres vanningsre­striksjone­r i Arendal kommune fra torsdag.

– Ellers må vi understrek­e at vi er veldig glade for at ingen har blitt skadet, understrek­er Magne Jessen i Arendal kommune.

 ??  ?? ENIGE OM UNDERSØKEL­SE: Møte hos Statens vegvesen angående raset ved Langsaevan­net 3. juli. Fra venstre: Leder for drift- og vedlikehol­d i Statens vegvesen Trond Heia, Jostein Aasbø fra Arendal kommune, avdelingsd­irektør for Statens vegvesens avdeling i Agder Dagfinn Fløystad, Magne Jessen i Arendal kommune og Arne Christen Bentzen i Arendal kommune.
ENIGE OM UNDERSØKEL­SE: Møte hos Statens vegvesen angående raset ved Langsaevan­net 3. juli. Fra venstre: Leder for drift- og vedlikehol­d i Statens vegvesen Trond Heia, Jostein Aasbø fra Arendal kommune, avdelingsd­irektør for Statens vegvesens avdeling i Agder Dagfinn Fløystad, Magne Jessen i Arendal kommune og Arne Christen Bentzen i Arendal kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway