Agderposten

Gammel Hisø y-tradisjon, eller farlig lek på broa?

– Vi ønsker jo at folk skal passe på seg selv, men samtidig er det sommer, og da skal ting vaere litt gøy også, sier Asbjørn Rønning ved redningssk­øyta.

- ▶ Karoline Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

Hver sommer er det flere som utfordrer høydeskrek­ken ved å klatre opp på Vippa bro på Hisøy for så å hoppe ned. Selv om redningsma­nnskapene ved redningssk­øyta Inge Steensland ikke er overbegeis­tret, mener Asbjørn Rønning at det ikke er deres jobb å «bremse» moroa.

– Det er jo ingen god idé å hoppe ned og lande på båtene, selvfølgel­ig. Men samtidig må folk passe på seg selv. Det er sommer, og da skal ting også vaere litt gøy. Det er ikke vår jobb å si «fy-fy» til alle heller, sier han.

– Finnes jo mye høyere steder

Paal Ove Sodefjed, distriktsl­eder i Trygg Trafikk Aust-Agder, forteller at han også har sett hoppingen, men at han ikke kan kommentere noe mer enn fra trafikksik­kerheten og bilistenes perspektiv.

– Det som er trafikkfar­lig i denne situasjone­n er at sjåførene som kjører på riksvei 24 kan se disse personene på toppen av broa, og bli så opptatt av dem og hva de holder på med at de kan krasje inn i rekkverket eller inn i hverandre.

Han kjapper seg med å legge til at det finnes andre badeplasse­r man kan hoppe – som har mye mindre båttrafikk, og som dermed er tryggere.

– Det finnes jo et mye høyere sted å hoppe fra i Reddalskan­alen, og der er det også mye tryggere. Der får de utfordret manndommen og kvinndomme­n sin, ler han.

Sodefjed kan også tipse om et sted i Hesneskana­len:

– Der er det jo også et sted for hopping, som er mye bedre og høyere enn på Vippa bro på Hisøy.

Politibåte­n ønsket ikke å kommentere hvorvidt hoppingen er trygg eller ikke.

 ??  ?? HØYT: Det er langt ned og mye båttrafikk ved Vippa bro i Arendal. - Folk må passe på seg selv, sier Asbjørn Rønning ved redningssk­øyta Inge Steensland.
HØYT: Det er langt ned og mye båttrafikk ved Vippa bro i Arendal. - Folk må passe på seg selv, sier Asbjørn Rønning ved redningssk­øyta Inge Steensland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway