Agderposten

Bruken av ungdomsstr­aff doblet på ett år

Hittil i år har landets konfliktrå­d avsagt dobbelt så mange ungdomsstr­affer som på samme tid i fjor.

-

Halvårstal­lene fra konfliktrå­det viser at flere ungdommer mellom 15 og 18 år idømmes ungdomsstr­aff, som er det strengeste alternativ­et for reaksjon før mindreårig­e dømmes til fengsel på lik linje med voksne lovbrytere.

1. juli i fjor hadde 14 unge lovbrytere blitt idømt ungdomsstr­aff, melder konfliktrå­det. Hittil i år er 29 ungdommer idømt samme reaksjon. 210 personer er idømt den nest strengeste reaksjonen, som er ungdomsopp­følging. I fjor var dette tallet 185.

Forebyggen­de hensikt

– I et forebyggen­de perspektiv er det gledelig at ungdomsstr­affen benyttes i økende grad. Vi vet at ungdomsstr­aff virker for mange og at de når målet om et liv uten kriminalit­et, sier Lise Sannerud, direktør i konfliktrå­det.

Mer mobbing

I alt er det behandlet 4.100 saker i landets 22 konfliktrå­d hittil i år. Det er registrert en økning på 12 prosent av sivile saker. Det er registrert faerre saker om naskeri, skadeverk og trusler, men konfliktrå­det melder om en markant økning av krenkelser som mobbing, digital mobbing og seksuelt krenkende bilder eller tekst.

– Antall voldssaker kan også vise til en liten nedgang, men er likevel den desidert største kategorien. Med 848 saker hittil i år, utgjør voldssaker en firedel av alle sakene, skriver konfliktrå­det i en pressemeld­ing.

(NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway