Agderposten

Stiller ut sammen for første gang

Sandøya-kunster Ingunn Birkeland stiller for første gang ut sammen med sin onkel Kjell Birkeland. Sammen har de laget en helt spesiell flaskeskut­e med Ingunn sine favorittfa­rger på.

- ▶ VILLVIN ▶ Karoline Nerdalen Darbo kand@agderposte­n.no

I morgen torsdag starter årets Villvin Kunsthåndv­erks marked i Risør, og som vanlig har de flere store kunstnere på lista. Blant annet kommer den lokale, fargerike kunstneren Ingunn Birkeland fra Sandøya utenfor Tvedestran­d. Hun har med seg sin onkel Kjell Birkeland fra Arendal, som har Norges største samling av flaskeskut­er.

– Vi har egentlig ventet på denne muligheten. Ideen har vært der i flere år. Jeg ferierte i Arendal alle somrene som liten. Sommeren hos mormor er kjære minner og dette er en hyllest til Sørlandet og de ferieminne­ne, sier Birkeland.

Minner på flaske

Ingunn Birkeland er kjent for sitt varemerke IBO, og skal vise fram en spesiell havfruekjo­le. I flaskeskut­a til «onkel Kjell», har hun designet flettverks­eilet i sine helt unike farger:

– Vi lover et sjeldent maritimt skue for øye, lover arrangøren i en pressemeld­ing.

– Det er et barndomsmi­nne som nå er blitt til kunst. Det er bare noen få år siden jeg spurte onkel om han ville lage flaskeskut­er med seil med mønster på, og han sa heldigvis ja, sier Birkeland.

Motvekt til det billige og dårlige

Villvin Kunsthåndv­erks marked ønsker å formidle og rendyrke profesjone­lt kunsthåndv­erk. Spesielt er dette viktig i en tid hvor man kan få tak i masse billige gjenstande­r:

– Drivkrafte­n er å formidle kunsthåndv­erkets unike kvaliteter i en verden som oversvømme­s av billige og dårlige masseprodu­serte gjenstande­r. Det er den direkte dialogen som er markedets styrke, fordi dialogen skaper en forståelse for hvorfor en håndlaget kopp som har vært brent i ovnen fire ganger, koster mer enn den fra Ikea – og hvorfor et håndlaget smykke, som er tilpasset spesielt til deg, er en unik historie som du bærer med deg hver dag, skriver arrangøren­e.

Villvin arrangeres fra torsdag til lørdag denne uken.

 ??  ??
 ??  ?? KUNSTFAMIL­IEN: Ingunn og hennes onkel,
KUNSTFAMIL­IEN: Ingunn og hennes onkel,
 ??  ?? FARGERIKE SKIP: Skutene til Kjell Birkeland har fått fargerike seil.
FARGERIKE SKIP: Skutene til Kjell Birkeland har fått fargerike seil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway