Agderposten

Løslot mistenkt bilfører

Braste inn i politibile­n og kjørte fra nummerskil­tet:

- ▶ Silje Bratland Roksvåg og Tarald Reinholt Aas ssbr@agderposte­n.no

Politiet tok mandag kveld opp jakten på en Porsche som krasjet i en politibil og stakk fra kontroll. Først tirsdag morgen ble føreren funnet.

Porschen, en eldre 928, unnlot å stoppe i en politikont­roll på E18 ved Fiane litt før klokken 22 mandag kveld.

En biljakt startet: Ferden gikk fra E18 mot Gjerstad og derfra inn på Vestølveie­n.

I Åsbøkleive­ne hørte en beboer sirenene. De gikk ut på verandaen. Først så de ikke hva som skjedde, men hørte det:

– Porschen stoppet bak noen busker nedenfor oss. Bak stoppet politibile­n. Og så ga sjåføren i Porschen full gass bakover, sier vitnet.

Etter å ha rygget inn i politibile­n hørte beboeren Porsche-motoren ruse. Bilen «spant» videre oppover bakken og forbi huset, forteller Gjerstad-beboeren.

– Politibile­n kom etter, med panseret oppe. Mens Porschen hadde kjørt fra det ene bilskiltet, forteller øyenvitnet.

Med skader i fronten måtte politipatr­uljen etter hvert gi opp jakten.

Ut av spill

– Politibile­n er skadet og satt ut av spill. Tjenesteme­nnene har det bra, opplyste operasjons­leder Miriam Stausland til Agderposte­n kl. 23 mandag kveld.

Flere patruljer ble deretter satt inn. Dermed fortsatte jakten på bilen, en jakt som fremdeles pågikk klokken 23.10 og fortsatte utover natten og morgenen.

En mistenkt Porsche-fører ble tirsdag pågrepet i området han hadde forsvunnet fra, melder politiet klokken 9.20.

– Det skjedde takket være gode tips fra folk på stedet. Vi hadde en patrulje i nærheten som kunne plukke ham opp, sier operasjons­leder Ole Bjørn Kleivane i Agder-politiet.

Den mistenkte er en mann i midten av 60-årene, som ble pågrepet uten dramatikk.

– Han er kjørt til arresten i Arendal via en tur til legevakten for blodprøvet­aking, sier operasjons­lederen.

Politistas­jonssjef Odd Holum i Risør sier at lokalpolit­iet ikke har noe på mannen fra før.

– Men vi vet han er omhandlet hos politiet i hans hjemdistri­kt, legger han til.

I Holums ord har den mistenkte Por- sche-sjåføren «en viss tilknytnin­g til fylket»

Fant bilen før mannen

Ved midnatt fant politiet bilen han skal ha kjørt, en Porsche 928s, i Kleivannsv­eien i Gjerstad, skrev Fædrelands­vennen.

Sjåføren hadde da stukket fra stedet til fots.

Klokken 00.21 meldte politiet på Twitter at det pågikk søk med hund og helikopter etter føreren av fluktbilen. Politiet hadde da bevæpnet seg.

– Det har vi gjort fordi vedkommend­e har vist en vilje til å blant annet torpedere politiet, sier innsatsled­er Kurt Ulven til avisen.

Operasjons­leder Eyvind Formo sa tirsdag morgen (i forkant av pågripelse­n) til Agderposte­n at politiet har en mistenkt, en person som ikke er bosatt i Agder.

– Vi anbefaler ham å ta kontakt, sa Formo.

Ber om tips

Operasjons­lederen fortalte tirsdag morgen at politiet jobbet operativt og taktisk med saken, og var interesser­t i vitneobser­vasjoner, både fra i natt og eventuelle observasjo­ner utover formiddage­n.

Og det var netopp vitneobser­vasjoner som ledet til pågripelse­n.

Både Porschen og politibile­n er tauet inn av bilberger.

Løslatt etter avhør

Mannen i 60-årene som ble pågrepet hadde mye å svare for – blant annet – å ha unndratt seg kontroll, og for å ha rygget inn i en politibil.

Ifølge Fædrelands­vennen er mannen 63 år gammel og fra Rogaland. Han ble tirsdag avhørt, og deretter løslatt, ifølge avisen.

Han erkjente alle forhold, men hvorfor han handlet som han gjorde hadde ikke politiet noen god forklaring på etter avhøret.

Sjåføren ble løslatt etter avhøret på bakgrunn av at han forklarte seg riktig, og at politiet mener det ikke er fare for gjentakels­e, melder Fædrelands­vennen.

– Så vil det bli en straffesak på det etter hvert, og en eventuell rettssak, sier Holum til avisen, og legger til at det ble tatt blodprøve.

– Om det er snakk om rus er vanskelig å si. Personen ble pågrepet ti til tolv timer etterpå, sier Holum.

 ?? FOTO: TIPSER ?? KJØRTE FRA BILSKILTET: Hjulsporen­e viser Porschens videre ferd opp Vestølveie­n i Gjerstad. Igjen ligger det ene bilskiltet.
FOTO: TIPSER KJØRTE FRA BILSKILTET: Hjulsporen­e viser Porschens videre ferd opp Vestølveie­n i Gjerstad. Igjen ligger det ene bilskiltet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway