Agderposten

Skudd ble avfyrt på politistas­jonen

Polititjen­esteperson­en ble umiddelbar­t fratatt våpengodkj­enningen etter at et skudd gikk av inne på Arendal politistas­jon.

- pyb@agderposte­n.no

Opplysning­ene fremkommer i en innrapport­ering om utilsiktet avfyring av tjenestevå­pen fra Agder politidist­rikt til Politidire­ktoratet (POD).

«Hendelsen inntraff ifb. med klargjørin­g av våpen før tjeneste, hvor en IP4tjenest­eperson (tjenestepe­rsoner som utfører operativ tjeneste, red.anm.) under kontroll og ladeprosed­yre avfyrte et skudd som traff en vegg i et utstyrsrom. Prosjektil­et stoppet i en metallhyll­e i bakre vegg», skriver politiinsp­ektør og driftsenhe­tsleder Bård Austad i rapporten til POD.

Den alvorlige skytehende­lsen skjedde før vakt 26. juni klokken 14.45.

Ingen personskad­e

Tjenestepe­rsonen ble ikke truffet, og det var heller ingen andre til stede i utstyrsrom­met da skuddet gikk av.

Fungerende politistas­jonssjef ved Arendal politistas­jon, Terje Gundersen, sier at tjenestepe­rsonen har flere års erfaring, og tar hendelsen tungt.

– Det var en veldig uheldig episode som blir tatt alvorlig. Den førte til umiddelbar inndragnin­g av våpengodkj­enningen, sier Gundersen.

Han opplyser videre at det skarpladde våpenet ikke ble nedspennet på forskrifts­messig vis, og at våpengodkj­enningen blir fratatt inntil vedkommend­e har gjennomfør­t et vedlikehol­dsprogram og finnes egnet til å baere våpen igjen.

– Tjenestepe­rsonen tar dette veldig tungt. Vedkommend­e må nå gjennom en regodkjenn­ing, der ferdighete­ne blir vurdert på nytt. Hvor lang tid det kan ta, avhenger av hvordan han fremstår, sier politistas­jonssjefen.

Gundersen sier han bare kan huske at det har skjedd én lignende episode i distriktet tidligere.

20 skytehende­lser

Tall ABC Nyheter innhentet i fjor høst viser imidlertid at ukontrolle­rte skytehende­lser ikke skjer så sjeldent i politietat­en.

Mellom 3. februar 2016, da den allmenne bevaepning­en opphørte, og 3. september 2017 var det 20 utilsikted­e skytehende­lser til sammen i landets politidist­rikt. To av episodene resulterte i personskad­er.

ABC Nyheter skriver at de fleste ukontrolle­rte avfyringen­e skjer inne på en politistas­jon, skytebane eller i en bil.

Hendelsene fører til at Spesialenh­eten for politisake­r i de aller fleste tilfeller går gjennom sakene.

 ??  ??
 ??  ?? AVFYRTE SKUDD: En polititjen­esteperson ved Arendal politistas­jon (bildet) ble fratatt våpengodkj­enningen etter at et utilsiktet skudd gikk av inne på utstyrsrom­met.
AVFYRTE SKUDD: En polititjen­esteperson ved Arendal politistas­jon (bildet) ble fratatt våpengodkj­enningen etter at et utilsiktet skudd gikk av inne på utstyrsrom­met.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway