Agderposten

Truer med bøter til de som vanner hagen

Naboer som tyster på hverandre og bot-trusler har blitt den nye hverdagen for bydrift i Grimstad.

- ▶Matias Smørvik masm@agderposte­n.no

På grunn av høyt vannforbru­k har Grimstad kommune innført totalforbu­d mot vanning. På kommunens nettside står det at brudd på vanningsfo­rbudet vil medføre tilleggsge­byr.

– Vi har hatt noe trøbbel med renseanleg­get, nettopp fordi forbruket er så høyt. Derfor innfører vi nå totalforbu­d som i hvert fall vil vare et døgn, sier Hans Ivar Stormo, fagleder for bydrift til Grimstad Adressetid­ende.

Ulovlig vanning Totalforbu­det viser seg å ikke bli respektert av samtlige hageeiere.

– Vi er ute på runder for å sjekke at folk holder seg til reglene og det er flere hundre som har blitt tatt, sier han til avisen.

Så langt har synderne sluppet unna med advarsler, men bøter på flere tusen kroner raskt bli en realitet.

– Vi har gått ut med advarsler, men vi noterer ned og om det skulle gjenta seg vil vi starte med å pålegge gebyr, sier Stormo.

Har sendt ut SMS

– Vi ser hvor vannforbru­ket er høyt og da sender vi ut biler for å sjekke. Det er spesielt lett å ta de som vanner på dagtid, da dette ikke er lov når det tidligere har vaert vanningsre­striksjone­r. De sier ofte at de ikke trodde det var noen kontroll på det, og det at vi faktisk kjører rundt å sjekker, sier han til gat.no.

Han forteller om naboer som tipser kommunen om hageeiere som vanner ulovlig.

Bør ha hørt om forbudet

– Folk skylder på mye rart, men det er virkelig noe de bør ha fått med seg. Kommunen har sendt ut SMS samtidig som det er blitt informert om på våre hjemmeside­r og en del i avisen og andre medier, sier han.

 ??  ?? FORBUDT: Grimstad kommune har innført totalforbu­d mot vanning på grunn av høyt vannforbru­k. Flere hundre har allerede fått påpakning for ulovlig vanning, men ingen har så langt fått bøter.
FORBUDT: Grimstad kommune har innført totalforbu­d mot vanning på grunn av høyt vannforbru­k. Flere hundre har allerede fått påpakning for ulovlig vanning, men ingen har så langt fått bøter.
 ??  ?? FÅR TIPS: Hans Ivar Stormo er fagleder for bydrift i Grimstad.
FÅR TIPS: Hans Ivar Stormo er fagleder for bydrift i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway