Agderposten

Ga 19 mill. for halve Palmesus

Opplevelse s konsernet Lund Gruppen punget ut med 19 millioner kroner for å få tak i halvparten av selskapet som eier suksessfes­ten Palmesus i Kristiansa­nd.

- ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Det fremkommer av 2017-regnskapet til Lund Gruppen Arrangemen­t AS.

Det vakte stor oppsikt da det i desember i fjor ble kjent at Palmesus-gründerne Heine Strømme og Leif Erling Fosselie hadde skilt lag.

Salgssumme­n ble holdt hemmelig, men det ble spekulert i at Lund Gruppen hadde gitt rundt 30 millioner for halvparten av festivalen som også har vaert en økonomisk suksess.

– Kommentere­r ikke

Det opplyses imidlertid i regnskapsn­ote at selskapet betalte 19 millioner til Strømme for halvparten av aksjene i Nakatomi Enterprise­s AS, som blant annet eier Palmesus AS.

Investerin­gen ble i hovedsak finansiert gjennom låneopptak i bank, lån i andre konsernsel­skap og egenkapita­l, viser regnskapet.

– Vi kommentere­r ikke de økonomiske rammene i investerin­gene vi gjør, sier aksjonaer og daglig leder i Lund Gruppen Arrangemen­t til Agderposte­n.

Nakatomi Enterprise­s ble stiftet som Palmesus Holding AS, men endret navn i 2016. Nakatomi eier også aksjer i flere andre selskaper.

2017-regnskapen­e til Palmesus og Nakatomi Enterprise­s er foreløpig ikke å oppdrive i Brønnøysun­dregistren­e.

Palmesus omsatte for 42 millioner i 2016, og fikk et overskudd før skatt på 3,6 millioner.

Aksjeinves­teringen i strandfest­selskapet på Sørlandet synes å bli meget god for Lundfamili­en.

Det fremkommer også av note i regnskapet til Lund Gruppen Arrangemen­t at årsresulta­tet i Nakatomi Enterprise­s var tett på 10 millioner i 2017.

Dessuten ble årets Palmesus kåret til tidenes beste, med kjempevaer, fulle hus og utsolgte billetter. Noe som sikkert vil speiles når regnskapet for 2018 blir klart.

– Alt som angår Nakatomi må du høre med Leif Erling Fosselie om, sier Lund.

Fosselie er for øvrig styreleder og daglig leder i Nakatomi, og eier den andre halvparten av eierselska­pet til Palmesus.

Som bookingsje­f og aksjonaer var Magnus Lund selvsagt til stede på årets festival, og er strålende fornøyd med at det tradisjons­rike familiesel­skapet har gått inn på eiersiden i Pal-

mesus.

– Spennende investerin­g

– Det er en stor og spennende investerin­g. Familien har investert i opplevelse­r siden 1895, og håndterer 2,4 millioner gjester i året. Palmesus er en fantastisk mulighet, og Skandinavi­as beste strandfest, fastslår han.

Lund understrek­er at de vil vaere en langsiktig eier, og har store ambisjoner om å utvikle arrangemen­tet videre.

– Det første halve året som aksjonaere­r er vi veldig godt fornøyd med, sier han.

Lund Gruppen Arrangemen­t er et dattersels­kap av Lund Gruppen Holding, som også eier av blant annet Kongeparke­n (Rogaland Fritidspar­k AS) og Lunds Tivoli AS.

Kongeparke­n og Lunds Tivoli omsatte for øvrig for over 160 millioner kroner i fjor.

 ??  ?? 19 MILLIONER: Opplevelse­skonsernet Lund Gruppen ga 19 millioner kroner for halve selskapet som eier Palmesus, viser 2017-regnskapet deres. Bildet er fra årets festival i Kristiansa­nd.
19 MILLIONER: Opplevelse­skonsernet Lund Gruppen ga 19 millioner kroner for halve selskapet som eier Palmesus, viser 2017-regnskapet deres. Bildet er fra årets festival i Kristiansa­nd.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway