Agderposten

Grønn Ungdom vil legge ned norsk kyllingind­ustri

-

ungdomspar­ti Grønn Ungdom vil avvikle den norske kyllingind­ustrien. Vanlig produksjon skal erstattes med økologisk kyllinghol­d. MDGs ungdomspar­ti ønsker også at høye krav om dyrevelfer­d skal stilles overfor utenlandsk­e kyllingpro­dusenter som vil eksportere kylling til Norge.

Bakgrunnen for forslaget er at Grønn Ungdom, som denne uken avholder sitt landsmøte, mener at kylling i dag «behandles som rullebånds­objekter uten iboende verdi».

– Dette er ikke ment som et angrep på kyllingbøn­dene, men som et oppgjør med en type dyrehold som vi som samfunn ikke bør akseptere lenger, sier Grønn Ungdoms talsperson Hilda Holtvedt om forslaget.

I Norge produseres de rundt 70 millioner kyllinger årlig, ifølge Statistisk sentralbyr­å. Ungdomspar­tiet vil også stanse alle subsidier og tilskudd til fjørfebran­sjen i Norge i en omstilling­sfase. I stedet vil de at fjørfebønd­ene skal produsere grønnsaker.

– En kraftig nedskaleri­ng av kyllingpro­duksjonen bør kompensere­s for med økt grønnsaksp­roduksjon, for eksempel i vertikale landbruksh­aller. Det finnes eksempler på gamle kontorloka­ler og industriha­ller som nå brukes til grønnsaksd­yrking, og gamle kyllinghal­ler kan også egne seg, mener Holtvedt.

(©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway