Agderposten

Han blir ny keepertren­er i ØIF Arendal

ØIF Arendals Åsmund Strat tar steget inn i trenerverd­enen. Han er klubbens nye keepertren­er, men er klar på at han ikke legger spillerkar­rieren helt på hylla.

- HÅNDBALL thth@agderposte­n.no

– Spillende trener blir mest riktig. Jeg kommer til å holde meg i form, så jeg kan hoppe inn for første eller andrelaget hvis det trengs, fortalte Strat til Agderposte­n torsdag.

Han blir nå altså en del av trenerteam­et i ØIF Arendal, sammen med Marinko Kurtovic og hans assistent Luka Panza, i tillegg til fysisk trener Hans Olav Uldal.

Ny utfordring

– Dette blir spennende. En ny utfordring. Det blir rart å gå fra å vaere spiller til trener, men det går seg til, sa Strat videre.

Men det er ikke bare keeperne i A-laget til ØIF at Strat skal jobbe med.

– Jeg skal jobbe opp mot keeperne som er her, men også keeperne på G16 og G18-laget. Både elite og bredde, forklarte Strat.

Andre prioriteri­nger

For en drøy måned siden ble Åsmund og kona Anne-Kari foreldre til Tiril Emilie, parets andre barn.

Åsmund Strat forteller at det passer greit å få litt mer tid hjemme nå enn tidligere.

Samtidig er han glad for å få sjansen som keepertren­er.

– Jeg har tenkt på å kanskje bli trener etter endt spillerkar­riere. Det kom kanskje litt tidligere enn jeg tenkte, men det er veldig bra at jeg får denne sjansen, sa Strat, som også kunne melde at han i løpet av året skal ha gjennomfør­t Norges håndballfo­rbundets utdanning.

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ??  ??
 ?? FOTO: ØIF ARENDAL ?? TEAMET: Åsmund Strat utgjør ØIFs trenerteam sammen med Luka Panza, Marinko Kurtovic og Hans Olav Uldal.
FOTO: ØIF ARENDAL TEAMET: Åsmund Strat utgjør ØIFs trenerteam sammen med Luka Panza, Marinko Kurtovic og Hans Olav Uldal.
 ??  ?? ERFAREN: Åsmund Strat har mange år på baken i ØIF Arendal. Nå skal han vaere med å få frem nye keepere. Her sammen med Oliver Trondal på torsdagens trening.
ERFAREN: Åsmund Strat har mange år på baken i ØIF Arendal. Nå skal han vaere med å få frem nye keepere. Her sammen med Oliver Trondal på torsdagens trening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway