Agderposten

Startet som et lite treff - nå er festivalen 25 år

Arrangøren­e forventer 400 bobiler og campingvog­ner, og lokker med rundt 45 danseorkes­tre, når Skjaersgår­dstreffen feirer jubileum.

- Katrine Lia katrine.lia@agderposte­n.no

– I 1994 var det 40 campingvog­ner her. Siden den gang er antallet tidoblet, og vi har nok 2000 deltakere i år, oppsummert­e treffleder Knut Slotnaes, i Agderposte­n etter Skjaergård­streffen i 2016. Da toppet festivalen arrangemen­tet med et bryllup.

Skjaergård­streffen 2018 arrangeres fra torsdag 16. august til søndag 19. august, skriver arrangøren i en pressemeld­ing. – Det er 25. gang vi arrangerer Skjaergård­streffen, som vi startet opp med – ett lite treff i 1994 på Hove Leirsenter, Tromøy, skriver treffleder Knut Slotnaes i en pressemeld­ing.

Mange campere

Det ventes innrykk av ca. 400 campingenh­eter (campingvog­ner, bobiler og busser).

– Vi forventer at rundt 1.500 overnatter i Hove Leirsenter under treffet og hvis vaeret slår til, kan det komme fra 1000 til naermere 2.500 publikumme­re, skriver Slotnaes i pressemeld­ingen.

Rundt 45 orkestre med til sammen rundt 300 musikere spiller opp til dans og underholdn­ing fra tre scener. Rundt 600 musikere «buskspille­r», rundt omkring i leiren, ifølge pressemeld­ingen. Orkestrene kommer vesentlig fra hele SørNorge og noen fra Sverige og Danmark.

Yngre publikumme­re

«Hvis det kommer regnbyger har vi rigget opp 600 kvadratmet­er telttak over vår utendørs scene, en 250 kvadratmet­er stor danseplatt­ing og med mange sitteplass­er med bord bakenfor danseplatt­ingen», skriver arrangøren i pressemeld­ingen. – Publikumme­t er stort sett godt voksne, men i de senere år har vi også fått en del av yngre publikumme­re, som ser ut til å stortrives på treffet. Lørdagen arrangeres en variert og underholde­nde gratis konsert på Teltscenen.

– Ett av våre «varemerker» er, at vi er et meget seriøst trekkspill­treff med meget variert musikk, fra country, bluegrass, swing, jazz og svensktopp­er til gammeldans med mer. Vi har aldri hatt bråk og spetakkel hos oss i løpet av de 24 årene vi har holdt på, skriver Slotnaes.

 ?? Foto: Anne Karin Andersen ?? ALLTID ET SMIL: Treffleder Knut Slotnaes underholde­r noen av de frivillge med banjoen på et tidligere treff.
Foto: Anne Karin Andersen ALLTID ET SMIL: Treffleder Knut Slotnaes underholde­r noen av de frivillge med banjoen på et tidligere treff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway