Agderposten

JUBILANTER

-

Gratulerer så mye med 8-års dagen til og

Vi gleder oss til å feire dere i helga! Mange klemmer fra hele familien på Fevik og Lyngør. dine kjaere.

70 år

Tommy Foss, gratulerer med 30-årsdagen din som er 10 august. Masse lykke til vi ønsker deg på dagen. Måtte du få en fin feiring med

Hipp hurra for mamma, svigers, mormor/farmor Sara Løvjomås, som fyller 70 år 10. august. Vi ønsker deg en super dag! Klem fra alle oss som er så glad i deg. Roald Thorsen er gått bort 70 år gammel. Roald ble født og vokste opp på Moland på Vegårshei. Han hadde nok en vanskelig barndom på den måten at foreldrene ble skillt tidlig,og Roald ble alene med sin far. Det er ikke lett for noen å vokse opp uten en mor. Roald var en livsglad og snill gutt,og svaert interesser­t i idrett. Han ble en svaert god skihopper,helt uten redsel,og han var ikke gamle karen før han hoppa i Molandsbak­ken som den gang vel var en rundt 70 meters bakke. Senere falt han og skadet ryggen alvorlig.

Etter skolegang på Vegårshei tok han landbrukss­kole. Han var odelsgutt på gården Moland søndre,som hans bestefar

Nils Thorsen hadde kjøpt på det kommunale salget av Aaleiendom­mer. Han tok også handelskol­en i Arendal. Roald gjorde militaertj­eneste i GSV under Tjekkoslov­akiakrisa i 1968,det ble dramatisk da russerne kjørte opp styrker mot grensa. Ingen visste hva som kunne skje. Roald var en sprek og flink soldatEtte­r militaertj­enesten hadde han forskjelli­ge jobber. Han var bl.a. lensmannsb­etjent på Hisøya og i Sørum. Han arbeidet også en tid på en landbrukss­kole .

På en ferietur til sjøsanden i Mandal traff han Kari Signe. Det var to jenter fra Lunde som bodde i teltet ved sia. Etter hvert flytta Roald til Lunde,han arbeide først ei tid i Ulefoss før han fikk seg jobb i Lunde. Etter hvert bygde dei seg hus i Lunde,og fikk etter hvert 3 barn. Dei fikk mange gode år i Lunde. Kari Signe var ei gild og flink dame og svaert god i handball,dei var mye rundt i den forbindels­e. Begge var glad i Camping,og dei var mange turar til Sverige og Danmark og andre stader.

Da hans far ble pensjonist flytta Roald og familien heim til Moland. Han dreiv da gården med sau og skogbruk.Roald var svaert jaktintere­ssert,saerlig i rådyr og elgjakt. Det ble mange rådyr og elg på Roald. Familien hadde mange gode år på Moland. Etter hvert overtok dattera og svigersønn­en eiendommen,og Roald og Kari Signe flytta til huset på Moland som dattera og svigersønn­en hadde bygd. Etter hvert ble Kari Signe alvorlig syk og døde. Det ble et voldsomt slag for Roald. Roald arbeidde noen år med linjeryddi­ng til han måtte gi seg på grunn av leddgikt. Han fikk etterhvert flere helseprobl­emer, bl.a store søvnproble­mer. Etter hvert fikk han også psykiske problemer.

Roald var veldig sosial og hadde mange venner. Han var kjent som veldig snill og som ville alle vel. På 70 årsdagen hans i vinter hadde familien og gode venner arrangert et overraskel­sesselskap for han. Det var svaert trivelig og mange gode ord ble sagt om Roald.

Roald var det vi på Vegårshei kaller en gild mann. Fred med ditt gode minne Roald.

Rom 16,1-8

Jeg anbefaler vår søster Føbe for dere, hun er en diakon fra menigheten i Kenkreae. Ta imot henne i Herren slik det sømmer seg for de hellige. Gi henne den

 ??  ??
 ?? Nina Jensen. Isabell ??
Nina Jensen. Isabell
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway