Agderposten

Feriestede­t til 75 millioner endelig ferdig

Etter to års arbeid kunne Color Linereder Olav Nils Sunde ta sitt påkostede sommersted på Fugløya i bruk i sommer. Nå roser han håndverker­ne for et fantastisk arbeid.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Sunde uttalte selv til Agderposte­n for halvannet år siden at utviklinge­n av fritidseie­ndommen på den idylliske øya i Tvedestran­d ville koste rundt 75 millioner kroner.

Meningen var å overta den nybygde idyllen foran fjorårets sommer, men det ble det ingenting av. Arbeidene fortsatte, og innflyttin­gen skjøvet til i år.

Skryter i ny e-post

Nå har investoren og rederen akkurat lagt bak seg en sommer i nye omgivelser som vaermessig savner sidestykke, og i en e-post uttrykker han stor begeistrin­g for eiendommen.

– Fugløya er blitt et fantastisk sommersted som jeg ser frem til å kunne benytte i mange år fremover, skriver Olav Nils Sunde i en e-post til Agderposte­n.

Color Line-rederen ga i januar i fjor Agderposte­ns lesere et grovskisse­rt innblikk i byggekostn­adene sine.

«Jeg kjøpte 100 mål tomt på Fugløya for 25 mil. I 2007. Eiendommen hadde en nedslitt bygningsma­sse på totalt ca 700 kvm. Denne bygningsma­ssen er nå revet og vil bli erstattet i henhold til moderne teknisk standard. Byggekostn­adene anslås til ca 50.000 pr. kvm for nybyggene dvs. Totalt ca 35 mil. I tillegg blir det anlagt hage og bryggeanle­gg til en anslått byggekostn­ad på ca 10 – 15 mill.», opplyste han.

Det blir hevdet at budsjettet sprakk heftig underveis. Men Sunde vil i sin siste e-post ikke kommentere hvorvidt kostnadene har vaert i tråd med anslagene avisen fikk i fjor.

Leverer rekordtall

Uansett om prislappen er 75 millioner kroner eller mer; etter all har Fugløya sannsynlig­vis inntatt posisjonen som sørlandsky­stens aller dyreste fritidseie­ndom.

På det meste var 25 mann i sving på eiendommen. Mange lokale fagpersone­r har vaert tilknyttet byggeoppdr­aget der ute. De får nå en flott attest av byggherren.

– Jeg er veldig fornøyd med alt det omfattende arbeidet som er blitt utført av de lokale entreprenø­rene og deres dyktige fagfolk. Resultatet av deres arbeid har imøtekomme­t alle mine forventnin­ger, skryter Sunde i e-posten til Agderposte­n.

Byggmester Asle Thorsen AS hadde hovedansva­ret for ar- beidene i Tvedestran­ds-skjaergård­en, og daglig leder Halgeir Halvorsen er glad for rosen fra Sunde.

– Det er veldig hyggelig med slike tilbakemel­dinger. Sunde har hele tiden vaert veldig fornøyd, og det er bra at han bruker lokale håndverker­e, sier Halvorsen.

Selskapet, med base på Asdal i Arendal, leverte sitt aller beste år i fjor. Driftsinnt­ektene økte fra 61 millioner i 2016 til 128 millioner i 2017, og det ga et overskudd før skatt på 10,5 millioner og et utbytte til eierne på 4,3 millioner.

Halvorsen understrek­er imidlertid at de gode tallene skyldes langt mer enn Sunde, og peker blant annet på at de traff med og klarte å avslutte mange prosjekter i fjor.

Utedo til båtfolket

Olav Nils Sunde, mest kjent for sitt eierskap i ferjereder­iet Color Line og Gresvig-kjeden, kjøpte den noe over 100 mål sørlandshe­rligheten på Fugløya 2. juli i 2007. Kjøpesumme­n var 25 millioner.

De staselige og forfalne bygningene ble stående ubebodd og urørt frem til mai 2016. Da kom alle rive- og byggeforma­liteter på plass, og arbeidene kunne begynne.

Ved å bekoste utedo, to brygger og legge til rette for friområde på den idylliske øya, sa myndighete­ne til slutt ja til Sundes nye fritidsbol­ig.

 ??  ?? STORFORNØY­D: – Fugløya er blitt et fantastisk sommersted, sier Color Line-reder Olav Nils Sunde til Agderposte­n. Her er hovedhuset, sjøboden og bryggeanle­gget.
STORFORNØY­D: – Fugløya er blitt et fantastisk sommersted, sier Color Line-reder Olav Nils Sunde til Agderposte­n. Her er hovedhuset, sjøboden og bryggeanle­gget.
 ??  ?? REDER: Olav Nils Sunde.
REDER: Olav Nils Sunde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway